Videanu: Demersul PSD privind suspendarea preşedintelui nu va avea reuşită

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că demersul PSD privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu va avea succes, apreciind că "atitudinea revoluţionară de tipul Che Guevara" îl face pe Victor Ponta să facă astfel de propuneri.

24 afișări
Imaginea articolului Videanu: Demersul PSD privind suspendarea preşedintelui nu va avea reuşită

Videanu: Demersul PSD privind suspendarea preşedintelui nu va avea reuşită (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Victor Ponta este un om politic imatur şi iresponsabil. Atitudinea revoluţionară de tipul Che Guevara a domnului Ponta îl face ca, în lipsa unei soluţii reale pentru români, să facă astfel de propuneri, care n-ar însemna nici mai mult nici mai puţin decât o criză politică în care România ar intra", a declarat Adriean Videanu, referindu-se la intenţia PSD de a declanşa procedurile de suspendare a şefului statului în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor.

Videanu a arătat că nu crede că România are nevoie de o criză politică. El a mai spus că a văzut reacţia contradictorie a potenţialilor aliaţi ai PSD la demersul social-democraţilor de a cere suspendare preşedintelui ţării.

"Nu cred că este un demers care va avea reuşită", a precizat Adriean Videanu, întrebat dacă PDL are majoritate în eventualitatea contracarării unui astfel de demers al PSD.

"Nu am absolut niciun motiv astăzi să cred că actuala majoritate are vreo problemă de a se manifesta ca atare în Parlament", a adăugat liderul PDL. El a mai spus că suspendarea şefului statului este o variantă la care vrea să creadă că niciun om raţional nu se gândeşte.

Videanu a mai arătat că obiectivul PDL este de a găsi soluţii pentru relansarea economică a României, arătând că este importantă reluarea creşterii economice.

Adriean Videanu a apreciat că o criză politică suprapusă pe o criză economică ar face imposibil de controlat inflaţia, cursul leu/euro şi ar afecta pieţele de capital, investiţiile şi credibilitatea României.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă va promulga Legea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici