Videanu: Fac apel la Mircea Geoană să piardă cu demnitate, să nu instige oameni nevinovaţi

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că face apel la Mircea Geoană să piardă cu demnitate şi să nu instige oameni nevinovaţi, care vor răspunde pentru neregulile din cadrul procesului de vot.

20 afișări
Imaginea articolului Videanu: Fac apel la Mircea Geoană să piardă cu demnitate, să nu instige oameni nevinovaţi

Videanu: Fac apel la Mircea Geoană să piardă cu demnitate, să nu instige oameni nevinovaţi (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Fac un apel către Mircea Geoană şi susţinătorii domniei sale de a pierde cu demnitate. În politică, dacă tot e să pierzi, sunt situaţii în care e important să pierzi cu demnitate. Facem apel la raţiune şi înţelepciune, să nu instige oameni nevinovaţi care vor fi obligaţi să răspundă în faţa legii", a spus Videanu.

El a precizat că a primit în prima parte a zilei, de la organizaţiile PDL, mai multe sesizări care "depăşesc orice imaginaţie a maşinaţiunilor politice de care este în stare o formaţiune politică".

El a dat un exemplu din judeţul Teleorman, comuna Olteni, unde doi cetăţeni, Matei George şi Păcuraru Marian, au dosar penal întocmit urmare a furtului din 2008, iar sâmbătă seară au fost surprinşi sustrăgând 372 de buletine de vot, întocmindu-se un alt dosar penal pe numele lor.

Videanu a vorbit şi despre un caz din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, unde primarul Dumitru Giurescu a sustras 100 de buletine de vot din seiful destinat păstrării, acesta pretextând că le avea în păstrare în maşina proprietate personală.

În comuna Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, primarul PSD al acestei comune a împărţit buletine de vot în alb, a mai spus Videanu, adăugând că PDL a sesizat poliţia şi organele abilitate ale statului să verifice provenienţa acestor buletine.

Un alt caz prezentat de prim-vicepreşedintele PDL este din judeţul Neamţ, unde primarul PSD din comuna Mărgineni, Surdu Ioan, este, potrivit lui Videanu, "beneficiarul unui dosar penal pentru agresarea volentă a doi reprezentanţi PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici