Videanu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia pentru tentativă de subminare a economiei în cazul Oltchim

Liderul PDL Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta să prezinte, în 48 de ore, explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.

956 afișări
Imaginea articolului Videanu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia pentru tentativă de subminare a economiei în cazul Oltchim

Adriean Videanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că de două săptămâni românii asistă "la cel mai penibil show guvernamental transmis senzaţional în direct de Ponta şi Dan Diaconescu".

"Cer cuplului Ponta-Dan Diaconescu să pună capăt acestui circ, care se joacă pe pielea şi speranţele oamenilor de la Oltchim", a precizat Videanu.

El i-a cerut lui Victor Ponta să prezinte public argumentele care au schimbat, prin memorandum, condiţiile de privatizare aprobate de FMI în cazul Oltchim şi a menţionat că dacă premierul nu va face acest lucru atunci va sesiza, în 48 de ore, Parachetul General pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.

"Memorandumul pe care domnul P l-a aprobat în Guvern e cel puţin suspect. În beneficiul cui aţi modificat, domnule Ponta, prin memorandum, procedura de privatizare?", a spus Adriean Videanu.

El l-a criticat pe Ponta pentru că dă vina pe ministrul Chiţoiu şi a arătat că memorandumul a fost aprobat de premier şi are efecte juridice. Potrivit lui Videanu, Ponta este singurul vinovat pentru eşecul privatizării Oltchim.

"Un memorandum aprobat de prim-ministru dă efecte juridice. Domnul Ponta dă vina pe subordonaţi în măsura în care a semnat", a mai spus Videanu.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri câştigător al acţiunilor statului la Oltchim, suma oferită de el pentru acţiunile statului la Oltchim fiind cea mai mare, respectiv 203 milioane de lei.

Contractul pentru transferul acţiunilor nu a fost încă semnat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici