Videanu: Noi credem în indepedenţi? Johannis a fost în campania electorală cu PNL

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, despre propunerea lui Klaus Johannis ca premier independent, că acesta a făcut campanie electorală cu PNL, menţionând că, deşi Emil Boc a fost tot primar, "are o dimensiune politică mult mai mare".

24 afișări
Imaginea articolului Videanu: Noi credem în indepedenţi? Johannis a fost în campania electorală cu PNL

Videanu: Noi credem în indepedenţi? Johannis a fost în campania electorală cu PNL (Imagine: Mediafax Foto/Octav Ganea)

"Noi credem în indepedenţi? Domnul Johannis a fost în campania electorală cu PNL-ul. S-au susţinut unii pe alţii la Sibiu", a spus Videanu.

El a ţinut să precizeze că, pentru un premier, lucrurile sunt puţin diferite din punctul de vedere al economiei, faţă de administraţia locală.

"Un om care ştie un pic economie ştie că (la Guvern, n.r.) este un pic diferit faţă de administraţia locală", a spus el.

Despre faptul că şi premierul Emil Boc a fost primar, Videanu a ţinut să explice: "Domnul Boc are o dimensiune politică mult mai mare şi acest lucru l-a ajutat … să nu comparăm Clujul cu Sibiul, Sibiul are 30.000 de locuitori, Clujul are 300.000".

Anunţul lui Mircea Geoană privind constituirea unei noi majorităţi parlamentare şi propunerea unui premier independent a fost comentat de Adriean Videanu, care a susţinut că "Geoană, în naivitatea caracteristică, recunoaşte că nu îl interesează problemele ţării, fiind interesat de alegerile prezidenţiale".

"Acesta este adevăratul motiv şi al moţiunii de cenzură şi al acţiunii politice comune PSD-PNL", a adăugat el.

În opinia lui Videanu, ceea ce propun partidele de Opoziţie este "o eroare constituţională", în condiţiile în care desemnarea premierului se face de către preşedintele ţării.

"Dacă se constituie o majoritate parlamentară care îi impune preşedintelui un om, atunci prerogativa constituţională de a desemna nu mai revine preşedintelui", a spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici