Videanu: Nu Roberta Anastase e prioritatea României în momentul de faţă

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, marţi seară, după întâlnirea reprezentanţilor PDL cu Traian Băsescu, de la Cotroceni, că nu Roberta Anastase este, în momentul de faţă, prioritatea României, răspunzând astfel unei întrebări privind retragerea sprijinului preşedintelui Camerei.

15 afișări
Imaginea articolului Videanu: Nu Roberta Anastase e prioritatea României în momentul de faţă

Videanu: Nu Roberta Anastase e prioritatea României în momentul de faţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Videanu a fost întrebat dacă după discuţia cu Traian Băsescu PDL a decis să-i retragă sprijinul politic Robertei Anastase la solicitarea opoziţiei.

"Din păcate, constatăm că mass media a căzut în plasa opoziţiei. Vreau să vă spun că priorităţile României le reprezintă legile pe care le avem de adoptat şi servirea interesului naţional", a spus Videanu.

El a precizat că "nu Roberta Anastase este în momentul de faţă prioritatea României", fără a mai face alt comentariu.

Videanu a acceptat să răspundă doar la o singură întrebare, după ce a organizat o conferinţă de presă la partid la finalul întâlnirii de marţi seară de la Cotroceni.

El a precizat că la întâlnirea de la Cotroceni cu Traian Băsescu au participat premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, Vasile Blaga şi Adriean Videanu.

Întâlnirea, care a început la ora 18.00, a avut loc după ce Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

Social-democraţii ar fi de acord ca Roberta Anastase să fie înlocuită la şefia Camerei Deputaţilor de Sulfina Barbu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea PSD, menţionând că varianta ar fi agreată şi de PDL, nu şi de Traian Băsescu.

Potrivit unor surse de la vârful PSD, mai mulţi social-democraţi au discutat, în ultimele zile, cu lideri ai grupului PDL din Camera Deputaţilor, care le-au transmis că ar agrea schimbarea din funcţie a Robertei Anastase cu Sulfina Barbu. Sulfina Barbu a negat existenţa unor discuţii pe acest subiect în PDL.

Activitatea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost blocată în ultimele săptămâni dat fiind faptul că PSD şi PNL au refuzat să participe la lucrări cât timp Anastase nu demisionează din fruntea Camerei.

Opoziţia a acuzat-o pe Anastase de furt în legătură cu adoptarea Legii pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici