Videanu: PNL o să iasă din USL. Nu exclud guvern de uniune naţională, dar e puţin probabil

Puterea şi opoziţia actuală trebuie să găsească "o soluţie de coabitare", dacă nici USL şi nici ARD nu obţin 50% plus unu la parlamentare, a declarat, la RFI, liderul PDL Adriean Videanu, susţinând că PNL va ieşi din USL şi că nu exclude un guvern de uniune naţională, deşi şansele sunt mici.

1216 afișări
Imaginea articolului Videanu: PNL o să iasă din USL. Nu exclud guvern de uniune naţională, dar e puţin probabil

Videanu: PNL o să iasă din USL. Nu exclud guvern de uniune naţională, dar e puţin probabil (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Adriean Videanu crede că "va trebui, în interes naţional, găsită o soluţie de coabitare".

"Ar trebui să depăşim discursurile politicianiste. Uitaţi-vă la ceea ce se întâmplă: în momentul în care cineva vine cu o iniţiativă, ceilalţi, din cealaltă tabără, singurul argument e, scuzaţi-mi expresia, «ba pe-a mă-tii!». Nu se poate trece la un alt mod de a face politică decât printr-o dezbatere foarte serioasă a soluţiilor cu care vin partidele politice", a spus fostul ministru, citat de RFI.

Videanu consideră că "trebuie să se polarizeze opţiunile de dreapta şi de stânga". "Mie mi se pare total împotriva cursului firesc alianţa PSD-PNL. Este o alianţă de conjunctură, care a fost o alianţă îndreptată împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu, fără nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred că o clarificare pe dreapta şi stânga după alegerile parlamentare este necesară şi utilă evoluţiei politice a României", explică preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Întrebat dacă asta ar presupune ca PNL să iasă din USL, Adriean Videanu a răspuns: "Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Nu cred că PNL-ul poate coabita cu PSD-ul, dat fiind opţiunile total diferite sau viziunile total diferite din punct de vedere al principiilor şi valorilor politice. Nu cred că ura împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu îi mai poate ţine uniţi după alegerile parlamentare".

Întrebat dacă ia în calcul un eventual Guvern de uniune naţională USL-PDL, după alegeri, Videanu a răspuns: "Mi-e greu să cred acest lucru. Poate fi, n-aş exclude acest lucru, o perioadă de timp, o înţelegere între partidele politice, astfel încât pe un program negociat de un an, doi ani de zile, să se poată ajunge la o formulă de coabitare. Nu exclud nici acest lucru. E puţin probabil, recunosc, să se întâmple acest lucru, datorită orgoliilor care-i macină foarte mult pe politicieni, dar cred că cea mai bună soluţie ar fi o separare pe stânga-dreapta".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici