Videanu: Răspundem afirmativ solicitărilor USL privind modificarea Constituţiei. Primul punct să fie reducerea numărului de parlamentari

PDL răspunde afirmativ solicitărilor USL de modificare a Constituţiei, dar susţine că primul punct de avut în vedere ar trebui să fie reducerea numărului de parlamentari la 300, conform voinţei poporului, a declarat miercuri democrat-liberalul Adriean Videanu.

769 afișări
Imaginea articolului Videanu: Răspundem afirmativ solicitărilor USL privind modificarea Constituţiei. Primul punct să fie reducerea numărului de parlamentari

Adriean Videanu (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Vreau să vă spunem că răspundem afirmativ solicitărilor USL de modificare a Constituţiei, în schimb propunem ca primul punct pe care să-l avem în vedere este să statuăm constituţional numărul de parlamentari, conform voinţei poporului, la 300", a precizat Videanu, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că PDL doreşte o stabilitate a sistemului electoral, care să nu mai fie "o formă de manipulare a intereselor conjuncturale a unei puteri, indiferent care ar fi aceasta".

"În rest vom fi dispuşi să discutăm toate celelalte reforme constituţionale de care societatea românească are nevoie, având în vedere exercitarea puterii în România şi lacunele constatate în acest proces", a mai spus Videanu.

Adriean Videanu a mai spus că legea electorală "este proastă" şi va trebui corectată şi a apreciat că prin mărirea numărului de parlamentari de la 471 la 588 "Casa Poporului a devenit neîncăpătoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici