Videanu: Refuzul PSD de a dialoga cu PDL în Coaliţie este de natură să genereze o criză politică

Decizia lui Mircea Geoană şi a reprezentanţilor PSD de a refuza dialogul cu PDL în cadrul Coaliţiei este de natură să genereze o criză politică pe care PSD trebuie să şi-o asume, democrat-liberalii regretând că orgoliul a învins raţiunea la PSD, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu.

17 afișări
Imaginea articolului Videanu: Refuzul PSD de a dialoga cu PDL în Coaliţie este de natură să genereze o criză politică

prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

El a arătat că premierul Emil Boc a convocat reuniunea Coaliţiei în baza Protocolului de colaborare încheiat între cele două partide, dar că, din păcate, liderul PSD Mircea Geoană şi ceilalţi reprezentanţi ai partidului social-democrat au refuzat "nejustificat" să participe la această şedinţă.

Videanu a susţinut că nimeni nu poate cenzura dreptul primului-ministru de a propune revocarea din funcţie a unui membru al Guvernului, arătând totodată că şeful Executivului a avut "toată disponibilitatea" de a găsi o soluţie, prin solicitarea de nominalizare a unui reprezentant sau interimar PSD la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi prin discutarea soluţiilor avansate de preşedintele Traian Băsescu.

"Decizia lui Mircea Geoană şi a PSD de a refuza dialogul este de natură să genereze o criză politică, pe care PSD trebuie să şi-o asume public. PDL regretă că la PSD orgoliul a învins raţiunea", a spus Videanu.

Întrebat însă de presă dacă, în aceste condiţii, şedinţa de miercuri a Guvernului va mai avea loc, Videanu a răspuns: "Sigur".

Premierul Emil Boc, împreună cu mai mulţi lideri PDL, s-au aflat, miercuri dimineaţa, la Guvern, unde i-au aşteaptat pe reprezentanţii PSD să vină pentru discuţiile în Coaliţie privind conducerea Ministerului de Interne.

La Guvern nu a sosit însă niciun reprezentant al PSD.

Premierul Emil Boc a convocat coaliţia pentru marţi, la ora 21.00 sau miercuri la ora 9.00, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, pe agendă aflându-se cele două variante propuse de preşedintele Traian Băsescu pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Şeful statului a propus, marţi, preşedinţilor PSD şi PDL, la Cotroceni, ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să fie condus fie de către o persoană independentă politic, fie de către un membru al Opoziţiei.

Surse din PSD au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că preşedinţii PSD şi PDL au avut, marţi, o discuţie telefonică, liderul social-democrat declarând că nu doreşte să participe la şedinţa coaliţiei convocată de premier şi apreciind că şeful Guvernului ar fi trebuit să iniţieze dialogul între cele 2 partide înainte de a trimite propunerea de remaniere.

Ulterior, Mircea Geoană a anunţat, răspunzând unei întrebări a corespondentului MEDIAFAX, că nu va participa la şedinţa coaliţiei convocată de premierul Emil Boc până când nu va avea un răspuns din partea preşedintelui Traian Băsescu la solicitarea primu-ministrului.

Geoană a adresat, marţi seară, o a doua scrisoare premierului Emil Boc, propunând, ca soluţie pentru dezmorsarea crizei, ca Băsescu să refuze demiterea lui Nica, iar PDL "să revină la litera Protocolului Coaliţiei", cheia rezolvării problemei aflându-se "doar la Palatul Cotroceni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici