Videanu: Suntem pregătiţi să fim partidul cu cele mai multe mandate şi alianţa care să dea premierul?

Preşedintele interimar al organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, luni, că PDL are marea şansă ca în viitorul Parlament să fie partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, sugerând că ARD ar putea da viitorul prim-ministru.

561 afișări
Imaginea articolului Videanu: Suntem pregătiţi să fim partidul cu cele mai multe mandate şi alianţa care să dea premierul?

Videanu: Suntem pregătiţi să fim partidul cu cele mai multe mandate şi alianţa care să dea premierul? (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Videanu a prezentat, la lansarea candidaţilor ARD pentru Sectorul 3 Bucureşti, rezultatele unui sondaj potrivit căruia USL ar fi avut săptămâna trecută 48% cu tendinţă de scădere, în timp ce ARD s-ar situa în jurul a 24-25% cu tendinţă de creştere.

Adriean Videanu a făcut nişte calcule, arătând că în interiorul USL sunt patru formaţiuni, adică PNL, PSD, dar şi PC şi UNPR. El a arătat că PC şi UNPR au cerut grupuri parlamentare, adică ar putea lua fiecare 4% şi a apreciat că potenţialul ARD ar fi de minim 30%.

"PDL are marea şansă ca în viitorul Parlament să fie partidul cu cel mai mare număr de parlamentari. USL nu-i convine, dar Constituţia defineşte foarte clar aspectele de nominalizare a primului ministru", a spus Videanu.

El a arătat că, dacă un singur partid obţine jumătate plus unul din numărul mandatelor, atunci acel partid este cel care nominalizează primul ministru, dar, în cazul în care niciun partid nu va avea jumătate plus unul, atunci Constituţia lasă libertatea şefului statului ca, după consultarea partidelor, să nominalizeze primul ministru.

"Suntem pregătiţi să fim partidul cu cel mai mare număr de mandate şi alianţa care să dea prim-ministrul?", i-a întrebat Adriean Videanu pe membrii şi simpatizanţii ARD prezenţi la lansarea candidaţilor, care i-au răspuns afirmativ, în cor, liderului PDL.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici