VIDEO. Daniela Şerban, candidat independent la alegerile parlamentare 2020: ”Şcoala online este o improvizaţie. Trebuie să ne luăm timp să regândim acest sistem”

  • Daniel Şerban este candidat independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie.
  • Daniela Şerban este unul dintre cei 5 candidati independenţi pe Bucureşti.
  • Banii românilor este tema centrală a programului politic al candidatei Daniela Şerban.
470 afișări

Daniela Şerban este candidat independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ea a decis să iasă din partidul din care a făcut parte şi a plecat pe un drum separat. Daniela Şerban este unul dintre cei 5 candidati independenţi pe Bucureşti.

”Prin cadidatura independentă primeşti votul direct al oamenilor şi nu te mai ascunzi după o o doctrină de partid sau o alianţă care nu te reprezintă sau agende care nu te reprzintă.Am decis sa merg independent pentru că vreau să mă ocup de banii românilor direct în parlament şi am fost convinsă şi susţinută de o echipă care a crezut în această candidatură. Astfle, am strâns cele peste 10.000 de semnături necesare pentru a candida,” a declarat Daniela Şerban, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

Daniela Şerban a vorbit despre cele două teme cu care vrea să-i convingă pe bucureşteni să o voteze.

”Sunt două direcţii principale de acţiune. Principala temă este gestiunea banilor şi educaţia financiară. Să avem o educaţie financiară în şcoli cât mai devreme, care să atingă atât copiii, cât şi pe părinţi. Şi noi ca adulţi suferim, după cum arată studiile. România este pe ultimul loc în Europa la educaţia financiară. De asemenea, să avem o zi naţională a educaţiei financiare care să implice mass-media şi autorităţile locale pentru a răspândi informaţii despre bursa, investitii, fonduri de investiţii sau pensii. Şi reguli de gestiune a banilor. Cea mai importanţă regulă este să punem 10% din veniturile noastre lunare separat şi apoi să decidem ce facem cu ei,” a spus Daniela Şerban.

Ea a explicat ce se îmtâmplă cu familiile care nu îşi permit să pună bani deoparte sau să strângă alocaţia copiilor într-un cont.

”De aceea voi veni cu cea de-a doua componentă a programului politic pentru a crea noi oportunităţi şi noi locuri de muncă în România. Populaţia din România, jumătate din ea are venituri foarte mici. Dar dacă este vorba de 50 de lei pe luna, nu cred că este imposibil,” a mai spus Daniela Şerban.

Daniel Şerban îşi propune ca 500.000 de copii să aibă un card special pentru a strânge bani. Şi a spus cine va depune banii pe card.

”Nu este vorba de un program de stat. Parinţii să pună bani deoparte pentru ei. Vorbim de o educaţie finaciară care să conducă la o situaţie în care 500.000 de copii să aibă bani deoparte. Nu este vorba de un card sau cont. Modalitatea de investire rămâne la latitudinea familiei. Rolul meu şi al programului propus este să constientizăm şi să ne dăm seama că este important să acţionăm.”

Daniel Şerban a explicat cum s-ar putea transpune în legislaţia românească această educaţie financiară.

”Să existe o zi naţională a educaţiei financiare. Este un proiect testat pilot pe vremea când am activat la Bursa de Valori. Am lucrat acolo 7 ani. Am organizat o zi naţională a investiţiilor. Şi am discutat această posibilitate şi mai multe comunităţi din sectorul financiar bancar au suţinut această iniţiativă. Să fie propusă ca program politic. Dar în Parlament nu a avut susţinere.”

Mama a unei perechi de gemene, Daniel Şerban s-a confruntat cu dificultăţile şcolii online în pandemie. De aceea, a crede că acest sistem ar trebui puţin schimbat, la fel ca şi întreg sistemul de învăţământ din România.

”Şcoala online este o improvizaţie pentru că nu funcţionează, trebuie să ne luăm timp să regândim acest sistem. Aş merge pe respectarea legii care spune că finanţarea educaţiei să fie 6%. Sunt doar doi ani din ultimii 30 în care educaţia a fost finanţată cu 4%, în rest au fost procente mult mai mici.

Şcoala românească a rămas foarte în urmă faţă de realităţile din teren. Aş vedea o şcoală adaptată către aptitudini şi noua realitate. Degeaba învăţăm lucruri tehnice, dacă un copil nu ştie să comunice, nu ştie să se prezinte, nu ştie să facă o afacere şi să înţeleagă cum se învârte această lume după ce iese de pe băcile şcolii. Aş vedea un sistem simplificat, pentru ce este foarte complex, complicat şi stufos.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici