Video VIDEO Detaliul care a scăpat la conferinţa de presă de joi seara a Guvernului

  • Camerele de luat de vederi au surprins un moment amuzant la conferinţa de presă a Guvernului de joi seara.
  • Oficialii, ca un model pentru cetăţeni, purtau exemplar măştile de protecţie la gură şi nas, conform Hotărârii Guvernului privind starea de alertă.
2639 afișări

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, şi Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, au făcut involuntar un gest sincron, clasic de altfel pentru vorbitorii la pupitru.

Chiar înainte de a începe conferinţa de presă, camerele de luat vederi au surprins momentul. Cei doi vorbitori, ministrul Tătaru şi şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, au ridicat în acelaşi timp microfoanele pentru a le aşeza în dreptul gurii.

La conferinţa de joi seara, înfăţisarea oficialilor a fost total diferită faţă de alte momente de comunicare. Aceştia au purtat în faţa presei măştile de protecţie şi pentru a da un exemplu românilor să respecte hotărârea privind acoperirea gurii şi nasului, în spaţiile publice închise. 

De altfel, excepţiile privind purtatul măştii în încăperi publice, care nu ar fi pe placul premierului Orban, ar putea fi anulate. 

Ordinul comun privind excepţiile de la purtatul măştii care le-ar fi permis sa stea fără mască, pentru că se aflau la mai mult de 3 metri de audienţă, respectiv cameramani, nu a fost publicat nici la 48 de ore în Monitorul Oficial. 

Reprezentanţii Guvernului au anunţat joi seara, printre altele, numărul de români care vor beneficia de măşti gratuite. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici