VIDEO Donald Tusk a primit Ordinul Steaua României de la Klaus Iohannis

  • Preşedintele Kalus Iohannis i-a înmânat joi Ordinul Steaua României în gard de Mare Cruce liderului PEE Donald Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a semnat anul trecut Decretul care conferea lui Donald Tusk cea mai înaltă distincţie a statului român.
165 afișări
Imaginea articolului VIDEO Donald Tusk a primit Ordinul Steaua României de la Klaus Iohannis

VIDEO Donald Tusk a primit Ordinul Steaua României de la Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a semnat anul trecut Decretul care conferea lui Donald Tusk cea mai înaltă distincţie a statului român – Ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, pentru contribuţia sa excepţională în sprijinul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Din păcate, pandemia COVID-19, care a provocat dificultăţi semnificative în aproape fiecare aspect al vieţii noastre, ne-a împiedicat să ne întâlnim mai devreme pentru a marca acest moment. Sunt foarte bucuros că ne putem întâlni astăzi faţă în faţă, după o atât de lungă perioadă de timp, pentru a vă înmâna personal, dragă Donald, această distincţie”, a spus Klaus Iohannis la ceremonie.

Conform acestuia, Donald Tusk este un vechi prieten al României şi un adevărat european.

„Ne amintim cu toţii de discursurile sale inspiratoare în limba română pe care le-a susţinut la începutul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, la Ateneul Român, şi la Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019, dar şi de afinităţile sale strânse cu România şi cu numeroase simboluri culturale cu care rezonează profund poporul român. Donald Tusk este una dintre cele mai euro-entuziaste personalităţi europene, jucând un rol important în consolidarea Uniunii Europene, în transformarea acesteia la nivel global şi în asigurarea unităţii naţiunilor noastre”, a mai spus preşedintele României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici