VIDEO. NATO luptă în România. Statele Unite au suplimentat numărul de militari de la Mihail Kogălniceanu

  • România este apărată de 70.000 de militari români şi aproximativ 5.000 de militari străini.
  • Franţa şi SUA conduc grupurile de luptă aliate din România.
6152 afișări
De Ziua Armatei îi omagiem pe militarii români, dar în aceste vremuri tulburi le suntem recunoscători şi trupelor aliate desfăşurate pe teritoriul naţional. Alături de cei 70.000 de militari români, în ţara noastră au fost dislocaţi peste 5.000 de militari aliaţi, majoritatea din Statele Unite, Franţa, Belgia, Ţările de Jos, Italia şi Canada.
 
În România avem grupuri de luptă americane şi aeronave Eurofigheter Taiphoon din Germania şi Italia la Mihail Kogălniceanu, avioane F-16 americane la Feteşti, un sistem de rachete antiaeriene MAMBA din Franţa la Capu Midia, grup de luptă NATO condus de Franţa la Cincu, Sistemul antibalistic Aegis Ashore (EGIS AŞORE) de la Deveselu şi dronele MQ-9 Reaper la Câmpia Turzii.
 
Imediat după declanşarea invaziei de către Putin, NATO a trimis în România şi celelalte ţări din estul continentului forţa de reacţie rapidă pentru descurajare şi antrenament.
 
„Mulţumesc aliaţilor noştri pentru că sunteţi aici. Poporul român vă este recunoscător”, a spus Klaus Iohannis.
 
A fost pentru prima dată în istoria Alianţei când Forţa de Reacţie NATO a fost dislocată.
 
Statele Unite au suplimentat numărul de militari de la Mihail Kogălniceanu.
 
„Importanţa misiunii militarilor este de a demonstra puternicul nostru angajament pentru aliaţi. Din baza înaintată în România, militarii noştri vor lucra de aproape cu forţele ţării gazdă. Împreună vor executa antrenament greu, apropiat de război, vor construi încredere şi interoperabilitate. Împreună îi asigurăm pe aliaţi, descurajăm adversarii şi apărăm aliaţii NATO”, a declarat Colonel Ewers.
 
În urmă cu câteva zile, locţiitorul comandantului Diviziei 101 Aeropurtată, generalul de brigadă John Lubas, explica faptul că dislocarea americană în ţara noastră nu este una pentru antrenament, ci una de luptă.
 
„Aceasta nu este o dislocare pentru antrenament, este una de luptă pentru noi. Noi înţelegem că trebuie să fim gata de luptă în această noapte, funcţie de cum situaţia escaladează dincolo de graniţă”, spune John Lubas.
 
Este pentru prima dată după debarcarea din Normandia când trupele Diviziei 101 Aeropurtate sunt dislocate în Europa, fiind desfăşuraţi 4.700 de militari americani în estul continentului. 
 
„Justice Eagle este un exerciţiu multinaţional la care participă polonezi, americani, români, portughezi şi bineînţeles români”, a declarat cpt Guillaume al Franţei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici