VIDEO Vot din sufragerie dat de aleşii români în Parlamentul virtual. „Sunt singur acasă şi a început să plângă fetiţa, mă voi duce să văd ce se întâmplă”

  • Vot atipic în timpul starii de urgenţă în care s-au redus drastic întrunirile. Parlamentarii s-au reunit online să dea un vot decretului prezidenţial
  • Aleşii s-au întrunit într-un plen imaginar în care fiecare şi-a dat votul de la distanţă
  • Viaţa de familie s-a îmbinat perfect cu cea de ales parlamentar
614 afișări
Imaginea articolului VIDEO Vot din sufragerie dat de aleşii români în Parlamentul virtual. „Sunt singur acasă şi a început să plângă fetiţa, mă voi duce să văd ce se întâmplă”

REPORTAJ Vot din sufragerie dat aleşii români pentru starea de urgenţă. „Sunt singur acasă şi a început să plângă fetiţa,mă voi duce să văd ce se întâmplă”

Votul pentru decretul privind starea de urgenţă s-a desfăşurat online, iar aleşii au putut vota de pe canapeaua de acasă, aceasta fiind o premieră pentru România. În timpul votului, unii parlamentari au fost nevoiţi să îngrijească şi copilul.

Starea de urgenţă a fost votată de pe canapelele parlamentarilor. Aleşii s-au întrunit, în premieră, într-o şedinţă online şi au încuviinţat cu unanimitate decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind starea de urgenţă.

„Este un fapt istoric ce se întâmplă astăzi, nu s-a mai întâmplat niciodată în România”, a spus deputatul USR, Iulian Bulai.

Votul s-a exercitat printr-o aplicaţie informatică realizată intern.

„După cum vedeţi, după cum auziţi, filmez propriul laptop, de unde asist la şedinţa la distanţă a plenului”, a spus Cosette Chichirău când vorbea cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Accesul la pagina web a fost securizat prin user şi parolă, care au fost comunicate fiecărui parlamentar prin SMS.

„În acest moment, votăm”, a spus şi Silvia Dincă în momentul când a votat.

Pentru acest vot, parlamentarii au fost nevoiţi să îmbine viaţa personală cu cea profesională.

„Sunt singur acasă şi a început să plângă fetiţa, aşa că mă voi duce să văd ce se întâmplă”, a spus deputatul Bulai, în timp se auzea copilul plângând.

Din cauza crizei sanitare, parlamentarii sunt pregătiţi să voteze şi în următoarea perioadă tot de acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici