Viitorul este incert pentru acordul Brexit. Românii stabiliţi în Marea Britanie cu acte în regulă pot sta liniştiţi

  • Românii care au acte în regulă pot sta liniştiţi după Brexit
  • 13 decembrie este termenul limită pentru un acord UE-UK
  • Britanicii se tem că situaţia economică va fi tot mai rea
20038 afișări
Imaginea articolului Viitorul este incert pentru acordul Brexit. Românii stabiliţi în Marea Britanie cu acte în regulă pot sta liniştiţi

Sursa foto: profimedia

Dacă trăieşti în Marea Britanie şi ai toate actele în regulă, nu trebuie să-ţi faci griji. Eşti în siguranţă după Brexit. Timur locuieşte în Londra de 10 ani şi are drept de rezidenţă. Nu se teme că va fi discriminat după Brexit. Doar că îi va fi mai greu să primească rudele în vizită. Laura spune că circulă tot felul de zvonuri îngrijorătoare. Şi asta pentru că nimeni nu ştie ceva clar.

Timur Dan – roman stabilit în Marea Britanie: De când a început BREXIT-ul au uitat de români, de Bulgari. Românii care sunt aici au obţinut ori rezidenţă permanentă ori rezidenţă temporară, deci nu există riscul să fim daţi afară sau să rămânem fără locuri de muncă. Ne aşteptăm la preţuri mai mari. 

Şi Laura este liniştită. Nu va avea probleme. Ea este stabilită în Londra de şapte ani, ştie bine limba şi la anul vrea să aplice pentru paşaport britanic. Laura crede că va fi greu pentru românii care vor să ajungă în UK de la anul. Brexitul crează confuzie în rândul locuitorilor din Regat.

Laura Niţoi - româncă stabilită în Londra: Vor avea mult de furcă. Va fi foarte complicat. Din câte ştiu, vor fi multe pretenţii. Nu se vor mai găsi locuri de muncă atât de uşor, că vor fi mari cerinţele la locurile de muncă. Oamenii se vor speria şi foarte mulţi vor pleca. Fiecare în ţara lui, nu numai românii, mulţi imigranţi. 

Şi bitanicii sunt îngrijoraţi de schimbările care se vor produce de la 1 ianuarie. Cei mai mulţi se tem de înrăutăţirea situaţiei economice.  

Robert Statford – constructor: Va fi un dezastru anul viitor. Ni s-a spus de la şantierul nostru că vom primi cu întârziere materiale din Europa. Cred că este o mizerie, ca să fiu sincer. 

Azi este ultima zi în care puteau să bată palma Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Dacă nu se ajunge la nici un acord comercial până la sfârşitul anului, se vor impune taxe pe mărfuri şi asta va duce la creşterea preţurilor, printre altele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici