Viktor Orban îi cere liderului PCM să înfiinţeze un Institut pentru Strategia Naţională

Premierul ungar Viktor Orban i-a cerut lui Jeno Szasz, liderul Partidului Civic Maghiar (PCM) din România, să înfiinţeze şi să conducă un Institut pentru Strategia Naţională a cărui misiune să fie pregătirea conceptelor pentru decizii în cadrul politicii Guvernului ungar privind naţiunea.

225 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban îi cere liderului PCM să înfiinţeze un Institut pentru Strategia Naţională

Jeno Szasz, liderul Partidului Civic Maghiar (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Discuţiile pe care Orban le-a avut cu Jeno Szasz la Budapesta s-au concentrat pe probleme privind politica naţiunii şi pe viitoarele alegeri parlamentare din România, a declarat directorul serviciului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi pentru MTI.

El a declarat că noul institut ar trebui să aibă ca misiune pregătirea conceptelor pentru decizii în cadrul politicii Guvernului ungar privind naţiunea şi să funcţioneze ca instituţie de sprijin în cadrul sistemului administrativ public din Ungaria.

Orban şi Szasz au convenit că încheierea muncii de cercetare iniţiale este indispensabilă pentru implementarea eficientă a obiectivelor politicii privind naţiunea, iar experienţa Ungariei în reforme economice, în domeniile administraţiei publice, educaţiei şi sănătăţii ar trebui împărtăşită tuturor ţărilor din bazinul carpatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici