Violenţe în Italia. Protestatarii care se opun utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor se confruntă cu forţele de ordine

Mii de persoane protestează, luni, în Portul italian Trieste faţă de impunerea utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor, iar în unele zone au avut loc confruntări între demonstranţi şi agenţii forţelor de ordine.

987 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Italia. Protestatarii care se opun utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor se confruntă cu forţele de ordine

Violenţe în Italia între protestatarii care se opun utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor şi forţele de ordine

Forţele de ordine au utilizat tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea angajaţilor Portului Trieste, care au iniţiat o grevă în semn de protest faţă de obligativitatea prezentării certificatului Covid-19 care să ateste vaccinarea, vindecarea sau un rezultat negativ la test. Sindicaliştii consideră că este vorba de impunerea vaccinării şi au anunţat că greva din Portul Trieste va dura cel puţin până joi, potrivit publicaţiei Corriere della Sera.

Aproximativ 2.000 de protestatari au scandat "Oamenii ca noi nu cedează niciodată" şi "Libertate". Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii.

"Vreau să vedem dacă au curajul să ne atace şi în Piaţa Unităţii Italiei", a afirmat Stefano Puzzer, purtătorul de cuvânt demisionar al Mişcării de coordonare a angajaţilor Portului Trieste.

"Noi manifestăm paşnic. Autorităţile vor să arate întregii Italii ceea ce au făcut în Portul Trieste. Noi am stat paşnici şi asta vom face în continuare. Am ajuns la finalul respectării drepturilor omului", a acuzat Stefano Puzzer, citat de cotidianul La Repubblica.

"Trebuie să facilităm reluarea activităţilor în Portul Trieste", a afirmat, la rândul său, un reprezentant al Poliţiei.

În Italia au loc proteste masive faţă de impunerea prezentării certificatului Covid-19 tuturor angajaţilor. Liderii sindicali au denunţat abuzuri şi situaţii de discriminare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici