Violeta Alexandru: Firea nu iubeşte Bucureştiul şi pe bucureşteni. Din iunie, nu va mai fi primar

Violeta Alexandru o critică pe Gabriela Firea deoarece nu îşi asumă deciziile privind persoanele cu dizabilităţi şi subliniază că primarul Capitalei nu îi înţelege şi nu îi iubeşte pe bucureşteni. „Din iunie, Firea nu va mai fi primarul Bucureştiului”, spune ministrul Muncii.

465 afișări
Imaginea articolului Violeta Alexandru: Firea nu iubeşte Bucureştiul şi pe bucureşteni. Din iunie, nu va mai fi primar

Violeta Alexandru: Firea nu iubeşte Bucureştiul şi pe bucureşteni. Din iunie, nu va mai fi primar

„Oraşul nu are servicii bune pentru bucureşteni! Ceea ce te revoltă, când te gândeşti la resursele publice irosite de G. Firea/PSD. Ca să ascundă modul în care a irosit banii bucureştenilor, s-a apucat de scandal cu liderii PNL”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Mama unui copil cu dizabilităţi nu poate cumpăra serviciile de terapie pentru că primarul Firea nu le-a înfiinţat, consideră ministrul Muncii, care vine cu explicaţii în acest sens:

„Prin Hotârâre de Consiliu General nr. 92/2017 Primăria Bucureşti instituia plata unui stimulent pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi (1000 lei/lună pentru copil şi 500 lei/lună pentru copii). Stimulentul este o măsură a autorităţii locale, distinctă faţă de îndemnizaţia de handicap/salariul asistentului personal, prevăzute prin Legea 448/2006 şi plătite de Ministerul Muncii prin ANPIS, în fiecare lună, la termen. În luna Decembrie 2019, PMB a redus cu 50% stimulentul pentru adulţi. G. Firea le spune invers, insinuează că ar avea vreo vină Guvernul. Câtâ dovadă de laşitate să nu îşi asume deciziile. În fine, pelerinajele la moaşte chiar nu rezolvă problema medicamentelor şi a sănătăţii pensionarilor”, mai scrie aceasta.

Managementul priorităţilor financiare al PMB depinde de decizia Primarului General. Mărirea alocaţiei, necesară – nu este singura soluţie deoarece pentru copii şi familii este nevoie de servicii în Bucureşti, mai punctează aceasta.

„Vă spun sincer, este o tragedie faptul că am stat 4 ani cu cineva care pur şi simplu nu iubeşte Bucureştiul şi pe bucureşteni. Nu îi înţelege şi nu ţine la ei. Se vede atât de clar! Din iunie G. Firea nu va mai fi Primarul Bucureştiului. (...) În general, ca să mă fi convins PSD şi G. Firea că le pasă de copii, ar fi trebuit să mărească ei alocaţiile în acei mulţi ani de guvernare irosiţi. Regret că Bucureştiul a suferit, în ultimii ani, cu G. Firea”, se mai arată în postarea ministrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici