Viorel Ilie, despre noul Cod Administrativ: Să nu ne mai fardăm; şi unii directori sunt politici/ Ce spune ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul despre banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că noul Cod Administrativ prin care prefecţii şi subprefecţii pot fi membri de partid va cuprinde şi instituţii deconcentrate, directorii acestora putând fi oameni politici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1091 afișări
Imaginea articolului Viorel Ilie, despre noul Cod Administrativ: Să nu ne mai fardăm; şi unii directori sunt politici/ Ce spune ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul despre banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor

Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, despre noul Cod Administrativ: Să nu ne mai fardăm; şi unii directori sunt politici (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

Adoptarea Codului Administrativ se află pe lista proiectelor care vor fi adoptate de Parlamentul României în următoarea sesiune parlamentară, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la sediul ALDE din Bistriţa, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

„Codul Administrativ a fost adoptat într-o primă lectură în Guvernul României şi, de asemenea, este cuprins în lista priorităţilor legislative pentru sesiunea din toamnă. Acest Cod Administrativ a fost gândit ca o prelungire a actului guvernamental în teritoriu. Atâta timp cât prefecţii sunt numiţi de către premier, în şedinţă de guvern, la propunerea ministrului Afacerilor Interne şi atâta timp cât ei sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, un guvern politic, mie personal să pare logic să ne mai fardăm şi să nu ne mai dăm apolitici, când majoritatea prefecţilor provin din structurile partidelor politice”, a declarat Viorel Ilie.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul a explicat şi că noul Cod se va referi şi la o parte dintre directorii instituţiilor descentralizate din judeţe, care vor fi de asemenea numiţi pe criterii politice pentru a pune în practică politica guvernamentală la nivelul judeţului.

„Prin acest Cod Administrativ se va delimita palierul până la care se va coborî actul guvernamental şi este normal ca un director de direcţie a judeţului, care este de asemenea reprezentantul ministerului, să facă politica guvernamentală, să pună în aplicare programul de guvernare fără abatere. Aici suntem foarte fermi. Sunt câteva posturi la nivel de judeţ care vor fi cuprinse în acest program administrativ”, a mai spus ministrul Viorel Ilie.

Viorel Ilie despre banii pentru pensiile parlamentarilor: Vor fi reduse cheltuielile ministerelor

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că Guvernul caută soluţii, la rectificarea bugetară, pentru plata pensiilor speciale ale parlamentarilor, urmând să fie reduse o serie de cheltuieli de funcţionare de la nivelul ministerelor.

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, dacă Guvernul a reuşit să găsească resursele financiare necesare pentru plata pensiilor speciale ale foştilor parlamentari, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a răspuns că se fac economii în zona de funcţionare.

„Sunt discuţii legate de rectificarea bugetară. (...) Ca urmare a acestor discuţii există clar susţinere pentru tot ceea ce înseamnă investiţii şi se fac economii acolo unde se pot face, respectiv pe zona de funcţionare. Vă dau un exemplu: la ministerul pe care-l conduc avem avem cheltuieli cu închirierea de maşini, de şoferi, din aparatul de lucru. Am propus tăierea acestor cheltuieli şi prinderea unei sume într-un cuantum care va fi recuperat maxim un an şi jumătate din acest contract, pe investiţii respectiv să ne cumpărăm autoturismele noastre, fără să mai plătim chirie pe maşini, chirie pe garaj, chiar dacă această firmă este a RAPPS, o firmă guvernamentală” a răspuns Viorel Ilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici