Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu Mike Pence/ Vicepreşedintele Statelor Unite a promis că va vizita România în prima jumătate a anului

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut joi o convorbire telefonică cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence. Discuţia a vizat evoluţia pozitivă a Parteneriatului strategic dintre cele două state, dar şi subiecte de actualitate din agenda internaţională.

900 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu Mike Pence/ Vicepreşedintele Statelor Unite a promis că va vizita România în prima jumătate a anului

Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu Mike Pence/ Vicepreşedintele Statelor Unite a promis că va vizita România în prima jumătate a anului

”Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă şi pentru evoluţiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulţumiri vicepreşedintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar şi în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluţiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanţa acordată de Guvernul României consolidării relaţiei transatlantice, obiectiv urmărit constant de ţara noastră. De asemenea, în discuţie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internaţională. În vederea aprofundării relaţiei bilaterale şi a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitaţia vicepreşedintelui SUA de a vizita ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la rândul său, vicepreşedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relaţiei cu SUA, remarcând contribuţiile semnificative ale României în plan bilateral şi multilateral.

”Totodată, înaltul oficial american a evidenţiat importanţa acordată de Administraţia SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Vicepreşedintele SUA a promis că va vizita România în prima jumătate a anului

Dăncilă a declarat că vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a acceptat invitaţia de a vizita România şi că a promis că acest lucru se va întâmpla în prima jumătate a anului.

L-am invitat pe vicepreşedintele pence în România şi domnia sa a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului. A fost o discuţie foarte caldă, o discuţie punctuală, o discuţie în care s-a arătat dorinţa de cooperare de ambele părţi. Am trimis această invitaţie către vicepreşedintele Pence cu puţin timp în urmă. Dânsul mi-a spus că are această invitaţie pe birou şi că va da curs acestei invitaţii. M-a surprins foarte plăcut această acceptare a invitaţiei”, a declarat la Antena 3 premierul Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici