Viorica Dăncilă a participat, joi, la un eveniment organizat de ambasada SUA la Bucureşti

Viorica Dăncilă a participat, joi, la un eveniment dedicat colaborării României şi SUA în cadrul NATO, la invitaţia ambasadorului Hans Klemm. Premierul a precizat că NATO rămâne principalul garant al securităţii şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor căzute în urma actelor de terorism.

401 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă a participat, joi, la un eveniment organizat de ambasada SUA la Bucureşti

Viorica Dăncilă a participat, joi, la un eveniment organizat de ambasada SUA la Bucureşti

„Am participat astăzi (joi - n.r.), la invitaţia Excelenţei Sale Hans Klemm, ambasadorul SUA, la evenimentul intitulat “We stand together. Romania and the United States - 15 years in NATO”. La aproape 30 de ani de la căderea comunismului în România, jumătate din parcursul ţării noastre este alături de NATO, cea mai puternică Alianţă politico-militară din lume. Mă bucur să fiu prim-ministrul unui stat care are o voce respectată şi apreciată în formatele aliate de consultare. Aşa cum noi am beneficiat de măsuri pentru consolidarea NATO pe flancul estic, vom continua să fim un contribuitor activ şi responsabil la proiectarea acestor valori în vecinătatea Alianţei”, a scris Viorica Dăncilă, joi, pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că NATO este principalul garant pentru apărarea colectivă şi pentru securitatea zonei transatlantice.

„Astăzi, NATO rămâne principalul garant pentru apărarea colectivă a membrilor săi şi pentru securitatea zonei transatlantice. Securitatea trebuie să fie cuvântul nostru de ordine atunci când răspundem ameninţării care ni se adresează tuturor - şi civilizaţiei înseşi - din partea grupurilor teroriste. Condoleanţe familiilor victimelor căzute în urma actelor de terorism, acest flagel împotriva căruia nu vom înceta niciodată să luptăm”, a conchis premierul.

Viorica Dăncilă urmează să efectueze în perioada 22-29 septembrie o vizită în SUA.

Şeful Executivului ar umra să aibă o întrevedere şi cu vicepreşedintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Taguri:
dăncilă,
sua,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici