Viorica Dăncilă: Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde a fost dezbătută OUG 114, în cadrul „Orei Premierului”, după ce un deputat PNL i-a numit pe guvernanţi „hoţi”, că preferă să citească de pe foi, decât să vorbescă liber şi să spună prostii.

6651 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă

Viorica Dăncilă: Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă

„Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă şi să spun lucruri corecte. Dumneavoastră aţi vorbit liber şi aţi spus numai prostii, domnule Roman. Dumneavoastră ştiţi doar să jigniţi. Nu am să vă răspund, pentru că nu meritaţi, sunteţi prea jos ca să pot să vă răspund”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterilor din plen.

Anterior, deputatul PNL Florin Roman a întrebat Guvernul, în plenul Camerei Deputaţilor unde sunt banii. „Unde-s banii, hoţilor? În şpăgi, în comisioane, în spăgi pe care le daţi prin cimitire, în spăgi pe care le daţi prin tablouri. Abrogaţi OUG 114 şi plecaţi. Domnule Dragnea elicopterul vă aşteaptă pe terasă. Drum bun şi până la Târgovişte să aveţi tot ce trebuie”, a spus Roman.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Tema propusă de PNL la „Orei premierului”este „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micşorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici