Viorica Dăncilă, despre "foaia de parcurs" pe statul de drept: Nu este niciun mandat de la Guvern

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, miercuri seară, că nu are cunoştinţă de vreo "foaie de parcurs" agreată de Ana Birchall cu procurorul general american, precizând că dacă aceasta ar exista, nu are mandat din partea Guvernului României.

402 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre "foaia de parcurs" pe statul de drept: Nu este niciun mandat de la Guvern

Viorica Dăncilă, despre "foaia de parcurs" pe statul de drept: Nu este niciun mandat de la Guvern

"Nu, nu am cunoştinţă despre aşa ceva, iar dacă ar exista, nu este niciun mandat din partea Guvernului României", a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, miercuri, înainte de şedinţa CEx PSD, că nu există niciun "to do list", nici cu SUA, nici cu alt stat, referindu-se la "foaia de parcurs" pe întărirea statului de drept în România despre care i-a cerut explicaţii preşedintele CSM, Lia Savonea.

"În ceea ce priveşte acest "to do list" despre care se tot vorbeşte, pe mine m-a deranjat ieri maniera necolegială şi faptul că o solicitare venită pe 13 septembrie nu a fost inclusă pe ordinea de zi a şedinţei. În schimb, pentru a înlătura orice speculaţie, vă garantez că la nivelul ministerului Justiţiei nu există niciun fel de "to do list", fie cu SUA, fie cu orice alt terţ. Cred că după această declaraţie, pe care nu am vrut ieri să intru în detalii... Tocmai am spus că nu există un "to do list". În calitate de vicepremier pentru parteneriate strategice, vă asigur că am promovat interesul României şi parteneriatul cu SUA este, din punctul meu de vedere, cel mai important parteneriat al României. E un dialog absolut normal între ministerul Justiţiei şi Depatamentul de Justiţie al SUA în vederea pregătirii unei vizite la care am fost invitată", a spus Ana Birchall.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, i-a cerut, marţi, în plenul CSM, ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general american sau cu reprezentanţii altui stat asupra unei ”foi de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România. Aceasta a refuzat, la momentul respectiv, să furnizeze un răspuns explicit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici