Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Tăcerea preşedintelui nu e un lucru bun

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că preşedintele României e cel care poate lua decizia mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv, precizând că şeful statului trebuie să iasă public cu o poziţie. "Această tăcere cred că pentru România nu este un lucru bun", a completat aceasta.

600 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Tăcerea preşedintelui nu e un lucru bun

Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Tăcerea preşedintelui nu e un lucru bun

"După cum ştiţi, am avut un memorandum în Guvern să vedem care este opinia ministerelor, tuturor instituţiilor, am definitivat această analiză, am trimis-o către instituţiile celelalte ca să vadă rezultatul final, trimitem către preşedinte, dar părerea mea este că aici trebuie o decizie politică, decizie politică pe care trebuie să o ia preşedintele României, dar văd că domnul preşedinte nu spune nimic, nici că va lua această decizie, nici că nu va lua această decizie", a declarat Viorica Dăncilă, la DC News.

Premierul a precizat că preşedintele trebuie să iasă public cu o poziţie pe acest subiect.

"Conform mutarea unei ambasade este atributul preşedintelui şi cred că preşedintele trebuie să dea dovadă de corectitudine, să iasă public şi să spună "nu voi muta ambasada sau voi muta ambasada", trebuie să îşi asume pentru că acest lucru revine preşedintelui şi preşedintele trebuie să îşi asume. Această tăcere cred că pentru România nu este un lucru bun", a completat Viorica Dăncilă.

În martie 2019, Viorica Dăncilă anunţa, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei ”şi în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Ulterior, a revenit asupra declaraţiilor, precizând că a fost un punct de vedere personal şi că decizia aparţine preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici