Viorica Dăncilă, despre posibila desfiinţare a Secţiei de anchetă: Guvernul nu vrea să se implice în justiţie

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, miercuri seară, după şedinţa CEx PSD, întrebată despre concluziile preliminare ale Grupului interministerial din Ministerul Justiţiei care a anunţat că nu susţine Secţia de anchetă în forma actuală, că Guvernul nu vrea să se implice în justiţie.

319 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre posibila desfiinţare a Secţiei de anchetă: Guvernul nu vrea să se implice în justiţie

Viorica Dăncilă, despre posibila desfiinţare a Secţiei de anchetă: Guvernul nu vrea să se implice în justiţie

"Guvernul României nu vrea să se implice în justiţie. Ni s-a cerut şi s-a votat la referendum să nu mai dăm OUG pe justiţie. Deci nu dăm nicio OUG pe justiţie. Eu cred că toate problemele care ţin de justiţie trebuiesc rezolvate de magistraţi, sunt cei mai în măsură, trebuie să găsească consens, deciziile să vină în urma consensului găsit de magistraţi . GRECO are mai multe puncte. GRECO a cerut şi în state precum Olanda, Germania, a avut mai multe solicitări. Noi analizăm fiecare punct din raportul GRECO. Considerăm că trebuie să existe consens între magistraţi şi politicul nu mai trebuie să intervină în justiţie", a declarat Viorica Dăncilă.

Ana Birchall a anunţat, marţi, că grupul de lucru interministerial coordonat de ministerul Justiţiei a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că ”sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii". Ministrul Justiţiei a precizat că nu a primit încă un punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii.

Taguri:
dăncilă,
siij,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici