Viorica Dăncilă, după Summitul de la Sibiu: Cred că era important să susţinem aderarea la Schengen şi ridicarea MCV

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Timişoara, că şi-ar fi dorit ca în cadrul Summit-ului informal de la Sibiu să se fi susţinut aderarea României la Spaţiul Schengen şi ridicarea MCV, iar mesajul către liderii europeni să fi fost unul de unitate.

404 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, după Summitul de la Sibiu: Cred că era important să susţinem aderarea la Schengen şi ridicarea MCV

Viorica Dăncilă, după Summit: Cred că era important să susţinem aderarea la Schengen şi ridicarea MCV

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, vineri, la Timişoara, ce impresii are după Summit-ul UE de la Sibiu, la care nu a fost invitată, aceasta declarând că şi-ar fi dorit să se fi susţinut aderarea la Spaţiul Schengen şi ridicarea MCV.

„Mi-ar fi plăcut ca la acest Summit să fie o participare prin care să arătăm unitate, să putem să vorbim despre realizările noastre ca preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene, având în vedere că până acum avem realizări foarte bune (...). Cred că era important ca în faţa liderilor europeni să vorbim despre lucrurile pozitive, despre lucrurile care ne unesc, să arătăm solidaritate şi în acelaşi timp să susţinem obiective importante pentru România. Mă refer la aderarea la Spaţiul Schengen şi ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Ştiu că la un Summit informal nu se iau decizii, dar să nu uităm că legat de Schengen, decizia e politică. Din 2011 îndeplinim toate criteriile tehnice, lucru confirmat de Comisie, de europarlamentarii noştri. Sper ca impresia cu care au plecat liderii europeni de la Sibiu să fie una bună pentru că, în final, cu toţii ne dorim ca imaginea României şi a românilor să fie cât mai bună în Europa”, a declarat premierul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Sibiu, că în loc să fim acceptaţi în Spaţiul Schengen are loc discuţia pe statul de drept, fiind politicieni care atacă justiţia şi instituţiile europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici