Viorica Dăncilă: Evitaţi spirala conflictului. Scindarea poate fi iremediabilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, la începutul şedinţei de Guvern, prima reacţie legată de protestele din 10 august, îndemnând oamenii din subordine să evite spirala conflictului şi catalogând scindarea societăţii ca fiind una ce poate ajunge iremediabilă.

1791 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Evitaţi spirala conflictului. Scindarea poate fi iremediabilă

Viorica Dăncilă: Evitaţi spirala conflictului. Scindarea poate fi iremediabilă

"Există tendinţe ca această scindare să fie una iremediabilă, iar evenimentele violentele din 10 august au demonstrat asta. Pornind de la ele, am văzut în aceste zile un asalt la instituţiile statului. Prima ţintă este Jandarmeria, dar sunt şi alte instituţii care au intrat în acest colimator. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină. Dar consider că o persoană sau o instituţie poate fi acuzată doar pe baza unor probe concludente. Răspunsul nostru, al Guvernului la toate aceste procese care au loc în spaţiul public trebuie să fie unul cât se poate de echilibrat şi de responsabil. Spre deosebire de liderii politici ai opoziţiei noi nu avem dreptul să cedăm şi să intensificăm această scindare şi această desbinare la nivelul societăţii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare, în interesul oamenilor", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a avut şi un mesaj pentru şefii instituţiilor din subordine.

"Iată de ce, apelul meu, la toţi minişti şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu a fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care acum încearcă să câştige această putere prin mjloace nedemocratice. Răspunsul nostru la toate aceste provocări trebuie să fie faptele şi proiectele concrete pentru români" a mai spus Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici