Video Viorica Dăncilă NU intenţionează să demisioneze din funcţia de premier al României / Dăncilă şi Dragnea, discuţie înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD / Mitingul uriaş pe care îl plănuieşte PSD

Premierul Viorica Dăncilă a infirmat, luni, înaintea şedinţei CExN al PSD, zvonurile apărute în spaţiul public potrivit cărora ar intenţiona să demisioneze din fruntea Executivului, Liviu Dragnea afirmând că aceasta va rămâne în funcţia de prim-ministru ”cel puţin” până în 2020.

3333 afișări

”Nu, nici vorbă de aşa ceva. Aş fi curioasă să aflu şi eu (de unde au pornit zvonurile - n.r.), că de la mine în niciun caz”, a spus premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă zvonurile apărute în spaţiul public, potrivit cărora intenţionează să demisioneze din funcţia de prim-ministru, sunt adevărate.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă Viorica Dăncilă va rămâne în funcţia de şef al Executivului ”până în douăzeci douăzeci”, a răspuns: ”Da. Cel puţin”.

Chestionat despre o posibilă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, Liviu Dragnea şi-a făcut cruce.

Liviu Dragnea anunţă miting de amploare organizat de PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale

Liviu Dragnea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a propus şi s-a aprobat organizarea unui miting de amploare în luna mai, pentru susţinerea familiei tradiţionale.

Preşedintele PSD a spus că motivul pentru care a decis să propună organizarea unui astfel de miting este acela de de elimina orice nelămurire în legătură cu abordarea partidului pe care îl conduce pe acest subiect.

"Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea pe care am făcut-o colegilor mei să organizăm un miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale. Vreau să organizăm acest miting şi am luat şi astăzi decizia asta, pentru a nu mai exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect'', a spus preşedintele PSD.

În data de 10 aprilie, Liviu Dragnea a anunţat că doreşte ca referendumului pentru familie să fie organizat în această primăvară, PSD susţinând definirea familiei în sensul că aceasta se întemeiază între un bărbat şi o femeie.

"Este un subiect pe care il susţinem cu toata tăria şi sper ca în această primăvară referendumul să se organizeze", a declarat, marţi, Liviu Dragnea. Mitingul aprobat în Comitetul Executiv al PSD va avea loc în luna mai.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie şi strâns 3 milioane de semnături de susţinere.

Dăncilă, întrevedere cu preşedintele Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă are o întrevedere cu preşedintele Liviu Dragnea, cu puţin timp înaintea şedinţei Comitetului  Executiv al PSD, printre subiecte discutate fiind şi posibilitatea organizării, în luna mai, a unui miting de susţinere a Guvernului şi a programului de guvernare.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis liderilor din teritoriu că ar dori ca 1 milion de oameni să iasă în stradă pentru a susţine măsurile din programul de guvernare.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va prezenta, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni, primul bilanţ al Guvernului, potrivit unui anunţ al liderului partidului, Liviu Dragnea.

Şedinţa are loc la Parlament, de la ora 11.00.

Întrebat, pe 10 aprilie, dacă va fi făcută o evaluare a Guvernului la şedinţa CExN al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: "Nu. Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini-bilanţ".

Chestionat dacă este mulţumit de activitatea miniştrilor Cabinetului Dăncilă, Dragnea a replicat: "Sunt mulţumit de activitatea prim-ministrului", precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.

Liderul PSD a infirmat probabilitatea unei remanieri. Totuşi, întrebat despre această posibilitate pe termen lung, având în vedere că în presă se discută despre astfel de ameninţări, Dragnea a spus: "Păi normal. Sunt nişte prieteni de-ai noştri care în fiecare săptămână trebuie să inventeze ceva, dar nu există (discuţii despre remaniere – n.r.). Probabil că în următorii 10 ani vor fi nişte remanieri, dar din câte ştiu eu, în perioada imediat următoare, nu".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici