Viorica Dăncilă, premierul desemnat, despre miniştri cu probleme penale: Există prezumţie de nevinovăţie până la condamnare

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a fost întrebată, marţi, dacă va accepta ca miniştri cu probleme penale să facă parte din Cabinetul său, ea precizând că prezumţia de nevinovăţie există până la condamnare, conform Directivei europene pe care a votat-o ca europarlamentar.

654 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, premierul desemnat, despre miniştri cu probleme penale: Există prezumţie de nevinovăţie până la condamnare

Ce spune Viorica Dăncilă despre miniştri cu probleme penale: Există prezumţie de nevinovăţie până la condamnare

„Nu vă pot răspunde la această întrebare. Nu pot să ştiu care e penal, care nu e penal. Gândiţi-vă că sunt europarlamentar şi am votat o Directivă europeană care spunea că există prezumţia de nevinovăţie până la condamnare şi că justiţia se înfăptuieşte de către judecător. Deci acum nu pot să spun – penal, nepenal, vom vedea ce va propune CExN”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă va avea un cuvânt de spus în desemnarea miniştrilor sau dacă CExN al PSD va decide în privinţa acestora, Dăncilă a răspuns: „Va fi un vot în CExN. Dar bineînţeles că vom avea şi discuţii”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, întrebat despre posibilitatea ca din viitorul Guvern să facă parte persoane cercetate penal, că aceste persoane nu au ce căuta în fruntea statului, adăugând că ar colabora greu cu astfel de miniştri.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, după şedinţa CExN, că membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, el arătând că social-democraţii au decis să îşi facă ei înşişi Guvernul şi nu alte instituţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici