Viorica Dăncilă se va întâlni marţi cu Frans Timmermans, Juncker şi cu liderul socialiştilor europeni

Premierul Viorica Dăncilă are programate întâlniri, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans şi cu liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanishev. Întrevederile au loc în urma alegerilor europarlamentare.

610 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă se va întâlni marţi cu Frans Timmermans, Juncker şi cu liderul socialiştilor europeni

Viorica Dăncilă se va întâlni marţi cu Timmermans, Juncker şi cu liderul socialiştilor europeni

Premierul Viorica Dăncilă se va afla, marţi, la Bruxelles, unde va discuta, de la ora 11.30, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. De la ora 12.40, prim-ministrul are programată o întâlnire cu Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, grupare politică din care face parte şi PSD.

Şeful Executivului a declarat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că va efectua o vizită de lucru la Bruxelles în contextul recentelor alegeri europarlamentare.

Aceasta a declarat că va discuta şi despre portofoliul de comisar european pe care şi-l va asuma un europarlamentar român.

"Vom avea discuţii cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Voi transmite încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene şi de asemenea voi discuta ca în contextul alegerilor europarlamentare să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună, pentru funcţiile despre care au început deja discuţiile atât în PE, dar şi pentru portofoliul de comisar european. De asemenea voi prezenta rezultatele Preşedinţiei Rotative a Consiliului UE şi modul în care vom continua în perioada următoare astfel încât această preşedinţie de succes, spun eu, pentru România şi pentru români să rămână în atenţia instituţiilor europene", a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a transmis că se va întâlni şi cu ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, cu care va discuta despre rezultatele preşedinţiei rotative deţinute de către România.

"Ca prim ministru al României voi milita pentru asigurarea unei reprezentări adecvate, echilibrate din punct de vedere politic, geografic, al criteriului de gen, la nivelul instituţiilor europene care să sprijine adoptarea consensuală a deciziilor în beneficiul tuturor cetăţenilor noştri", a mai anunţat premierul.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, luni, la o săptămână după alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, rezultatele finale ale scrutinului, PNL obţinând 10 mandate de europarlamentar, PSD - 9 mandate, Alianţa 2020 USR-PLUS-8 mandate, iar ProRomânia, PMP, şi UDMR, câte două mandate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici