Viorica Dăncilă spune că PSD nu va boicota audierea miniştrilor în comisii: Colegii mei vor fi corecţi

Viorica Dăncilă a afirmat că parlamentarii din PSD nu vor boicota audierea în comisiile din Parlament a miniştrilor propuşi pentru Guvernul Orban. Liderul PSD susţine că dacă un ministru va fi bine pregătit nimeni nu va avea ce să îi reproşeze.

235 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă spune că PSD nu va boicota audierea miniştrilor în comisii: Colegii mei vor fi corecţi

Viorica Dăncilă spune că PSD nu va boicota audierea miniştrilor în comisii: Colegii mei vor fi corecţi

„Nu am vorbit despre persoane, nu am avut o discuţie în acest sens. Sunt convinsă că colegii mei vor fi foarte corecţi. Sunt convinsă că dacă este un ministru care este bine pregătit nimeni nu are ce să îi reproşeze. Nu s-a discutat despre aşa ceva”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Ea a afirmat că e surprinsă de decizia lui Nicolae Ciucă de a veni în funcţia de ministru al Apărării, deoarece în trecut acesta spunea că nu va intra în politică.

„Ştiu că domnul Ciucă spunea că nu va face niciodată politică. Dacă faci un gest ţi-l asumi până la capăt. Pentru mine este o surpriză, pentru că o persăană care a zis că nu se va implica politic este acum un membru de partid. Eu nu vreau să îl judec pe domnul Ciucă. Nu am lucrat mult cu el, nu pot spune dacă am sau nu încredere. Va avea posibilitatea să demonstreze ca ministru”, a susţinut Dăncilă.

Premierul demis a susţinut că ar vrea să plece cât mai repede de la Palatul Victoria, deoarece românii au nevoie de stabilitate.

„Eu mi-aş dori să plec cât mai repede de la Palatul Victoria, pentru că este un Guvern interimar, îmi doresc stabilitate pentru această ţară şi ca românii să aibă siguranţa zilei de mâine. Dar, nu este vorba de a înlocui o persoană cu alta sau un Guvern cu altul, important este programul de guvernare. Eu nu pot să girez măsuri împotriva românilor. Dacă aş gira acest program de guvernare aş fi parte a măsurilor luate împotriva lor. Important este ca ţara să meargă înainte”, a subliniat Dăncilă.

Totodată, Viorica Dăncilă a reiterat invitaţia la dezbatere pentru Klaus Iohannis.

„Eu sper ca până la urmă să nu îi fie frică domnului preşedinte Iohannis să se confrunte cu o femeie. Trebuie să aibă puterea şi tăria să vină la această confruntare. Eu îl aştept cu răspuns. Eu l-am provocat pe domnul Iohannis pentru că eu cred că sunt singurul contracandidat care luptă împotriva domnului Iohannis. Când domnul Iohannis a vrut demiterea acestui Guvern toţi i s-au subordonat. Nu au văzut un contracandidat în domnul Iohannis. Singurul contracandidat a fost Viorica Dăncilă. Încă îl mai aştept pe domnul Iohannis să dea curs acestei confruntări 1-1. Este de datoria noastră să venim în faţa cetăţenilor să arătăm ce am făcut.Sper să accepte. O să îi repet domnului Iohannis în fiecare zi până când va accepta”, este mesajul transmis de liderul PSD la România TV.

Potrivit afirmaţiilor Vioricăi Dăncilă, aceasta nu vrea o dezbatere cu Dan Barna pentru că e sigură că va intra în turul doi alărui de Klaus Iohannis.

„Eu mă raportez la domnul Iohannis. Domnul Barna l-a susţinut pe domnul Iohannis în demersuri, nu este contracandidatul domnului Iohannis. Eu mă lupt cu domnul Iohannis. Nu am această aroganţă, dar după modul în care am văzut poziţionarea populaţiei în teritoriu eu cred că voi intra în turul doi şi cred că voi câştiga alegerile prezienţiale”, a conchis Dăncilă.

Taguri:
dăncilă,
guvern,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici