Viorica Dăncilă, un ultim apel către Klaus Iohannis pentru dezbatere, vineri, la ora 20.00 / Rareş Bogdan: Visaţi cai verzi pe pereţi / Alina Gorghiu: Nu mai bine ar ieşi puţin pe stradă?

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a lansat, într-o postare pe Facebook în care se declară înfuriată, un ultim apel la dezbatere către contracandidatul său, Klaus Iohannis. Ea propune ca evenimentul să aibă loc vineri seară, la ora 20.00, la Palatul Parlamentului. De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că Viorica Dăncilă visează „cai verzi pe pereţi” şi că dezbaterea pentru alegerile prezidenţiale este „în stradă, printre oameni”.

1947 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, un ultim apel către Klaus Iohannis pentru dezbatere, vineri, la ora 20.00 / Rareş Bogdan: Visaţi cai verzi pe pereţi / Alina Gorghiu: Nu mai bine ar ieşi puţin pe stradă?

Viorica Dăncilă face un ultim apel către Klaus Iohannis pentru dezbatere, vineri, la ora 20.00

„Eu, până în ultima clipă, voi insista şi voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer şi o merită! Aşa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”, a scris candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Preşedintele PSD a intitulat apelul „scrisoare deschisă” către jurnaliştii şi formatorii de opinie, afirmând că „nimeni nu a înţeles de ce fuge atât de tare Klaus Iohannis”.

„Scrisoare deschisă. Dragi români, dragi jurnalişti, dragi formatori de opinie, indiferent de opţiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteţi de acord cu toţii că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este de neacceptat. Nimeni, dar absolut nimeni, nu şi-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înţeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a întrebat „Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreţ şi lipsă de reacţie la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?”.

În final, preşedintele social-democrat a spus că până şi în ultima zi de campanie, contracandidatul PNL le transmite românilor un mesaj greşit, cum că ar avea de ales între el şi PSD, când de fapt, românii au de ales „între un om care fuge de întrebări şi unul care a răspuns câtorva sute”.

Actualul şef al statului, Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a refuzat să participe la dezbateri electorale, inclusiv în campania pentru cel de-al doilea tur.

Duminică are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Românii din străinătate votează pe parcursul a trei zile, de pe 22 până pe 24 noiembrie.
 

Rareş Bogdan: Visaţi cai verzi pe pereţi. Dezbaterea e în stradă
 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că Viorica Dăncilă visează ”cai verzi pe pereţi” şi că dezbaterea pentru alegerile prezidenţiale este ”în stradă, printre oameni”, după ce candidatul PSD a făcut un ultim apel către Klaus Iohannis să participe la o confruntare electorală.

”Văd că şefa PSD iar se face că vrea să participe la o dezbatere cu preşedintele Românei. Îi comunic faptul că domnul Klaus Iohannis dezbate cu oamenii, în stradă, în săli, răspunde la întrebări, aduce argumente... Şi au fost multe întrebări zilele astea, la Baia Mare, Bistriţa, Ploieşti, Galaţi, azi suntem la Bacău - tot atâtea locuri unde şeful statului a discutat/discută cu cetăţenii. Dar o face sincer, fără minciuni, fără a amăgi oamenii. Ca un om serios, cu conştiinţă”, a scris pe Facebook Rareş Bogdan.

El a reamintiti şi de participarea lui Klaus Iohannis la summitul liderilor PPE, alături de Angela Merkel, Ursula von der Leyen şi Donald Tusk, premierul Greciei, Mitotakis si fostul si viitorul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, să dau numai nişte exemple.

”Adică lideri, doamnă Dăncilă, viziuni, argumente, proiecte, progres. Vă sunt cunoscuţi termenii aceştia? Doamna Dăncilă, cred că staţi închisă în birou şi visaţi cai verzi pe pereţi, iar din când în când intră câte-un sfetnic şi vă spune „ieşiţi, doamnă, de sub masă, că nu vine nimeni să vă reproşeze minciunile pe care le-aţi spus, vă păzim noi!”. Mai ales după desecretizarea Raportului 10 august... Manipulările PSD, de cea mai joasă speţă, ies la iveală, iată! Ieşiţi, doamnă, dintre cei 4 pereţi, mergeţi în stradă şi vorbiţi cu oamenii, dezbateţi cu ei, vedeţi ce vă spun! Măcar un duş rece, din când în când, un şef de partid, chiar şi aşa, instalat de un infractor, trebuie să facă, să se trezească! Aveţi curaj să daţi ochii cu România normală, cea pe care aţi umilit-o, aţi minţit-o, aţi luat-o de neroadă, aţi bătut-o pe 10 august, aţi gazat-o? Aveţi curaj să le spuneţi românilor de ce aţi ajuns pe primele pagini ale ziarelor de pe glob? Aveţi curaj să le explicaţi oamenilor de ce aţi angajat numai copii, nepoţi, amante, iar pe cei competenţi i-aţi invitat să plece la mii de kilometri, cu lacrimi în gât? Aveţi curaj să le spuneţi părinţilor lor de ce au plecat copiii lor din ţară? Aveţi curaj să le spuneţi românilor de ce aţi legiferat exclusiv pentru un grup infracţional? Aveţi curaj să le spuneţi cum aţi făcut averi de faraoni în timp ce electoratul vostru sărăcea? În stradă, printre oameni, acolo e dezbaterea! Haideţi, pi R pătrat pe stradă”, a conchis europarlamentarul liberal.


Alina Gorghiu, după invitaţia Vioricăi Dăncilă la dezbatere: Nu mai bine ar ieşi puţin pe stradă?

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, ca urmare a invitaţiei Vioricăi Dăncilă la o dezbatere, că preşedintele Klaus Iohannis se află la Bacău pentru o dezbatere cu cetăţenii. ”Nu mai bine ar ieşi cei de la PSD puţin pe stradă, să mai simtă ce gândesc oamenii?”, întreabă Gorghiu.
”Am auzit că ne caută echipa de campanie a doamnei VVD. Iar cu dezbaterea… Nu mai bine ar ieşi cei de la PSD puţin pe stradă, să mai simtă ce gândesc oamenii? Preşedintele României se află la Bacău, la o dezbatere deschisă cu cetăţenii. Pentru că asta e democraţia! Deci nu cred că se supără cineva că nu va da curs invitaţiei de a se întâlni cu dumneavoastră la Parlament. Şi să vă spun eu ce este “de neacceptat”. Frica PSD de a se întâlni cu electoratul, de a cere direct cetăţenilor să meargă la vot!”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Reacţia Alinei Gotghiu a venit după ce liderul PSD Viorica Dăncilă a lansat, într-o postare pe Facebook în care se declară înfuriată, un ultim apel la dezbatere către contracandidatul său, Klaus Iohannis. Ea propune ca evenimentul să aibă loc vineri seară, la ora 20.00, la Palatul Parlamentului.

„Eu, până în ultima clipă, voi insista şi voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer şi o merită! Aşa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”, a scris candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici