Viorica Dăncilă vrea audit financiar intern la PSD pentru a verifica felul în care au fost cheltuiţi banii de către partid

Viorica Dăncilă le-a spus colegilor, când a preluat interimar şefia PSD, că ar vrea să fie realizat un audit financiar pentru a verifica felul în care au fost cheltuiţi banii de către partid, însă demersul a rămas momentan la nivel de intenţie, au declarat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

709 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă vrea audit financiar intern la PSD pentru a verifica felul în care au fost cheltuiţi banii de către partid

Viorica Dăncilă vrea audit financiar intern la PSD pentru a verifica felul în care au fost cheltuiţi banii de către partid

Într-una dintre şedinţele PSD, Mircea Drăghici a prezentat, înainte să demisioneze din funcţia de trezorier al partidului, o listă a cheltuielilor pe organizaţii din acest an inclusiv cele din campania electorală. Tot atunci, Viorica Dăncilă a spus că vrea să fie informată cu privire la cheltuielile care se fac în PSD, au precizat sursele citate.

Cu toate acestea, demararea propriu-zisă a auditului financiar intern a rămas doar la nivel de intenţie, în prezent neavând cine să se ocupe de acest aspect, în contextul pregătirilor pentru Congresul extraordinar din 29 iunie, au adăugat sursele menţionate.

Pe 5 iunie, Mircea Drăghici şi-a dat demisia din funcţia de trezorier al PSD, anunţul fiindă făcut de Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului.

Mircea Drăghici a fost coordonatorul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare.

Acesta a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Ulterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare.

Taguri:
audit,
financiar,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici