Virgil Popescu: Granturi nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, destinate IMM-urilor

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, spune că va exista un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, banii urmând să fie împărţiţi în trei proiecte.

460 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu: Granturi nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, destinate IMM-urilor

Virgil Popescu: Granturi nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, destinate IMM-urilor

„La Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri vom avea un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money. Va fi împărţit în trei proiecte: 550 milioane euro granturi pentru investiţii, până în 200.000 de euro fiecare grant; 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente; 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este şi acţionarul companiei şi care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.

Totodată, ministrul Economiei a precizat că a emis un ordin prin care a cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiţii pe 5 ani, „investiţii serioase, care să fie în concordanţă cu Green Deal”.

„Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiţii de circa 12 miliarde de euro”, a conchis sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
imm,
popescu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici