Virgil Popescu: Modificarea legii Offshore se va face în Parlament

  • Modificarea Legii Offshore nu se poate face decât în Parlament, prin consens politic
  • Declaraţia a fost făcută de Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei
  • Acesta a mai adăugat că lucrările din perimetrul Midia se desfăşoară conform planurilor
311 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu: Modificarea legii Offshore se va face în Parlament

Virgil Popescu: Modificarea legii Offshore se va face în Parlament

Modificarea Legii Offshore nu se poate face decât în Parlament, prin consens politic, a spus, luni, Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei. Acesta a mai declarat că lucrările din perimetrul Midia sunt în grafic. 

Proiectul legii Offshore nu va fi dezbătut de Guvern, ci doar de grupurile politice, în Parlament, a declarat ministrul.

„Trebuie să fie o lege unanim acceptată, în aşa fel încât interesul României să primeze”, a spus Popescu.

Potrivit acestuia, lucrările Black Sea Oil&Gas din perimetrul Midia din Marea Neagră sunt în grafic, iar primele gaze extrase din acest perimetru vor ajunge pe ţărmul României în 2021-2022.

„Vineri am semnat o autorizaţie de construcţie pentru forajele geologice pentru amplasarea conductei în zona Midia pentru perimetrul Black Sea Oil&Gas. Acolo lucrările merg înainte, sunt în grafic şi probabil vom avea în 2021-2022 primele gaze aduse prin acel perimetru pe ţărm”, a precizat ministrul Economiei.

Acesta a mai declarat că speră ca în curâmd să demareze şi investiţiile în cel mai mare perimetru de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

„Dacă Exxon decide să părăsească acel consorţiu de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, îmi doresc ca Romgaz să facă parte din acel consorţiu, iar consiliul de administraţie al Romgaz a aprobat acest lucru. Urmează negocieri în continuare, vom vedea cum se finalizează, iar dacă se doreşte modificarea legii Offshore, aceasta nu se poate face decât în Parlament prin consens politic”, a explicat ministrul.

Popescu a mai precizat că România are nevoie să aducă gazele din Marea Neagră în circuitul economic.

„Avem nevoie de gaze naturale pentru a realiza acest proces de decarbonizare a României şi a realizare a ţintelor din Green Deal şi, evident, că fără gazul natural al nostru, din Marea Neagră, este foarte greu să ne bazăm pe import”, a afirmat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici