Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, sâmbătă, la lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria, că finalizarea acestuia este un pas important pentru designul pieţei de energie din regiune şi o declaraţie celor prezenţi că nu se va permite ca energia să fie folosită ca armă de şantaj.

166 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj

Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj

Virgil Popescu a fost, sâmbătă, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, în Bulgaria unde a participat la lansarea exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, alături de alţi lideri regionali şi europeni, dar şi de reprezentanţi ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect.

„Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieţei de energie din regiune. Mai mult chiar, o declaraţie publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare şi, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenţei energetice. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României şi altor state aflate pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP)”, a spus ministrul Energiei.

Virgil Popescu a avut întâlniri de lucru cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, şi cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, cu preşedintele Ilham Aliyev - Azerbaidjan şi cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Din delegaţia României au mai făcut parte directorul general SNTGN Transgaz S.A., Ion Sterian, directorul general al SNGN Romgaz S.A., Răzvan Popescu, şi directorul adjunct al SNGN Romgaz S.A., Aristotel Jude

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici