Vlad Alexandrescu: Fuziunea USR-PLUS ar trebui să aibă loc după parlamentare. E un proces lung

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, miercuri, la RFI, că fuziunea între USR şi PLUS ar trebui să aibă loc după alegerile parlamentare „pentru că altfel ar putea periclita participarea alianţei la acest scrutin”, fiindcă pot fi invocate „pretexte în Tribunal” pentru a nu finaliza procesul.

163 afișări
Imaginea articolului Vlad Alexandrescu: Fuziunea USR-PLUS ar trebui să aibă loc după parlamentare. E un proces lung

Vlad Alexandrescu: Fuziunea USR-PLUS ar trebui să aibă loc după parlamentare. E un proces lung

„Fuziunea USR-PLUS ar trebui să aibă loc după alegerile parlamentare, pentru că altfel ar putea periclita participarea alianţei la acest scrutin”, a declarat, miercuri, la RFI, senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Acesta a motivat că fuziunea e un proces lung şi pot fi invocate „pretexte în Tribunal”, iar participarea Alianţei la alegerile parlamentare poate fi pusă în pericol.

„Nu ştiu dacă e momentul acum, pentru că avem probleme de calendar în ceea ce priveşte fuziunea. Fuziunea a două partide e un proces relativ lung, care presupune nu numai armonizarea structurilor în teritoriu şi a organismelor de conducere la nivel de filiale locale, judeţene şi de conducere centrală, dar presupune şi o validare de către justiţie, de către Tribunal, a acestor modificări. Or validările astea pot fi şi sunt în general atacate pentru diverse tertipuri, pretexte în Tribunal şi procedura durează, se pot invoca excepţii şi aşa mai departe, poate dura luni de zile, astfel încât acest lucru ar putea periclita participarea alianţei la alegerile parlamentare, probabil obiectivul cel mai important pe care îl au cele două partide în momentul de faţă”, a explicat Alexandrescu.

Chestionat când ar fi momentul cel mai potrivit pentru o fuziune USR-PLUS, senatorul a răspuns că „în orice caz, nu înainte de alegerile parlamentare, de momentul în care cele două formaţiuni politice şi-ar ocupa fotoliile obţinute prin alegeri în viitorul Parlament, lucru care ar oferi o perspectivă mai largă în timp, pentru negocierea felului în care această fuziune se face şi a posibilităţilor de a face faţă unor atacuri la Tribunal, iscate de procedurile tehnice, juridice, ale fuziunii”.​

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS au decis, luni, să solicite organizaţiilor din ţară un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie. Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR şi în Consiliul Naţional al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici