Vlad Alexandrescu: USR va ataca la CCR eliminarea taxei radio-tv

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunţat marţi că partidul va ataca la Curtea Constituţională din nou legea Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv radio-tv, pe motiv că legea fundamentală prevede că serviciile publice de radio şi televiziune sunt autonome.

2581 afișări
Imaginea articolului Vlad Alexandrescu: USR va ataca la CCR eliminarea taxei radio-tv

Vlad Alexandrescu: USR va ataca la CCR eliminarea taxei radio-tv (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Arhiva Foto)

''În legătură cu propunerea de reexaminare a preşedintelui României, adresată Parlamentului, pentru legea privind eliminarea a 102 taxe, grupul senatorilor USR a votat astăzi după-amiază împotriva respingerii propunerii, susţinând păstrarea taxelor Radio TV. La votul în plen, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a respins solicitarea Preşedintelui. Grupul senatorilor USR va ataca articolul din lege care prevede eliminarea texelor Radio TV la Curtea Constituţională, pe temeiul art. 31, alin. 5 din Constituţia României care prevede că 'Serviciile publice de radio şi televiziune sunt autonome' ", a scris Alexandrescu pe Facebook.

Curtea poate fi sesizată de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, ceea ce înseamnă că partidul are nevoie de semnături de la PNL şi PMP.

Judecătorii au respins la mijlocul lunii decembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind legea Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici