Vlad Cosma a prezentat o nouă înregistrare în care ar apărea procurori de la DNA Ploieşti. Fostul deputat susţine că a fost învăţat ce să declare ca martor

Vlad Cosma a prezentat, duminică, o nouă înregistrare din sediul DNA Ploieşti. Potrivit discuţiilor, acesta ar fi fost învăţat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor. Fostul deputat a acuzat şi că a fost constrâns de DNA Ploieşti să dea o declaraţie neadevărată la instanţă.

4144 afișări
Imaginea articolului Vlad Cosma a prezentat o nouă înregistrare în care ar apărea procurori de la DNA Ploieşti. Fostul deputat susţine că a fost învăţat ce să declare ca martor

Vlad Cosma, o nouă înregistrare în care ar apărea procurori de la DNA Ploieşti. Fostul deputat susţine că a fost învăţat ce să declare ca martor

În înregistrarea prezentată de Vlad Cosma la Antena 3, realizată în sediul DNA Ploieşti, ar apărea procurorii Mircea Negulescu, Lucian Onea şi Giuela Deaconu. Potrivit înregistrării, Deaconu l-ar fi instruit pe Vlad Cosma în legătură cu declaraţia de martor pe care ar fi urmat să o dea ulterior într-un dosar al DNA, spunându-i ce urma să fie întrebat şi cum trebuia să răspundă.

De asemenea, Vlad Cosma acuză că a fost constrâns de DNA Ploieşti să dea o declaraţie neadevărată la instanţă în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat susţine că a fost însoţit şi influenţat de un ofiţer DNA Ploieşti în timp ce era audiat de ÎCCJ prin videoconferinţă.

"În această fotografie o avem pe doamna poliţist judiciar DNA Ploieşti, Florea Gabriela. Am dat o declaraţie, la un moment dat, într-un dosar, pe care nu am mai dorit să o susţin. M-au înştiinţat că trebuie să merg la instanţă pentru a o susţine, am zis că refuz. Pentru a mă determina să o susţin, m-a însoţit doamna Florea. Mi-a mai citit încă o dată declaraţia şi a stat ascunsă după monitor pentru a nu se vedea că este acolo. Pentru a se asigura că rezultatul e unul favorabil, au acest tupeu de a merge inclusiv în instanţă şi a ticlui acolo declaraţii pentru a fi siguri că nişte oameni vor fi condamnaţi. Cum se pot apăra oamenii din această ţară dacă doamna Florea stă ascunsă şi influenţează martorii. Aşa se constrâng martorii. Vom observa că sala de judecata era ocupată şi dânsa corela, în această fotografie, cu domnul Onea, pe telefon, tot ceea ce trebuia să răspund eu. Ea vorbea cu el şi îi spunea că nu vreau să declar ceea ce trebuie. Am refuzat să spun ce şi-au dorit doamna Florea şi domnul Onea. Domnii judecători au simţit că ceva se întâmplă şi în acel dosar s-a dispus achitare în prima instanţă. E dosarul Bădescu-Ghiţă", a declarat Vlad Cosma la Antena 3.

Fostul deputat a prezentat şi o fotografie cu ofiţerul de poliţie judiciară, precizând că a fost realizată în sala în care urma să fie audiat prin videoconferinţă. Gabriela Florea este unul dintre cei doi ofiţeri de poliţie judiciară de la DNA Ploieşti a căror revocare a cerut-o ministrul Afacerilor Interne.

Vlad Cosma a precizat că a început să facă înregistrările cu procurorii DNA Ploieşti în anul 2015.

"Am constatat în anul 2015, când m-au abordat că se întâmplă nişte ilegalităţi în sediul DNA şi în sediul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti. Constatând că ceea ce îmi cer e ilegal, am încercat să fac aceste înregistrări ştiind că le voi prezenta la un moment dat public. Am începtut să înregistrez de când mi-au solicitat primele presupuse ilegalităţi, din anul 2015", a spus Cosma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici