Vlad Voiculescu, despre Florin Cîţu: „Se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - iresponsabil”

  • Vlad Voiculescu spune că premierul Flroin Cîţu se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul Ministerului Sănătăţii - complet iresponsabil.
  • Reacţia fostul ministru vine după ce Cîţu a spus că Voiculescu a semnat pentru achiziţia a 9 milioane de vaccinuri CureVac, care nu a fost aprobat.
238 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu, despre Florin Cîţu: „Se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - iresponsabil”

Vlad Voiculescu, despre Florin Cîţu: „Se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - iresponsabil”

„Parcă nici dna Dăncilă nu îşi permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîţu se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - complet iresponsabil. Dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi dacă acel vaccin ar fi fost aprobat şi dacă la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun. Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă, iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute - fie de către producător, fie de către statul care are dreptul să le achiziţioneze. Sigur, asta dacă nu cumva ţara respectivă are un mare meşter precum Florin Cîţu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, aşa cum înţeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca”, a scris pe Facebook fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Acesta mai precizează că vaccinul CureVac nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin.

Reacţia lui Vlad Voiculescu vine după ce premierul Florin Cîţu a spus miercuri că pentru a face o comandă de vaccin, cel care semnează în numele României este ministrul Sănătăţii, iar de-a lungul pandemiei, pentru achiziţia vaccinurillor anti-COVID-19 au semnat Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă şi Florin Cîţu, când a fost ministru interimar al Sănătăăţii.

„Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 28.290.000 de doze, domnul Nelu Tătaru pentru 33 de milioane de doze, eu am semnat pentru 4 milioane de doze şi doamna Mihăilă pentru 21.000. Dacă era prea mult putea să spună că nu mai e nevoie. Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de CureVac, vaccin care nu a fost aprobat niciodată, dar este semnată comanda de domnul Vlad Voiculescu”, a mai spus Cîţu.

Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis în România. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

CITEŞTE ŞI: Florin Cîţu, despre ancheta privind dozele de vaccin: Justiţia funcţionează

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici