Vlad Voiculescu renunţă la candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei: Dacă avem un candidat onest, eu mă retrag / Ce a reuşit să facă PNL e să destabilizeze Alianţa USR-PLUS

Vlad Voiculescu, candidat din partea PLUS la Primăria Capitalei, a anunţat vineri că atât timp cât există un candidat care este onest, care strânge partidele de opoziţie, se retrage din cursă. „Eu nu dau un cec în alb PNL, aştept să văd care sunt negocierile”, a spus Voiculescu.

1953 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu renunţă la candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei: Dacă avem un candidat onest, eu mă retrag / Ce a reuşit să facă PNL e să destabilizeze Alianţa USR-PLUS

Vlad Voiculescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: Dacă avem un candidat onest, eu mă retrag

Candidatul la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri că se retrage din cursă, dacă există un candidat onest, care reuşeşte să strângă în jurul lui susţinerea partidelor de dreapta.

„Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge partidele de opoziţie şi cât avem siguranţa că acest candidat va câştiga alegerile în faţa Gabrielei Firea, eu nu voi merge mai departe cu candidatura”, a spus Vlad Voiculescu.

El a spus însă că nu acordă un cec în alb PNL-ului.

„Eu nu dau un cec în alb PNL, aştept să văd care sunt negocierile, o parte au fost făcute transparent. Cred că e păcat că avem un candidat susţinut de mai multe partide, care a fost ales pe uşa din dos, în culise”, a mai spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Ce a reuşit să facă PNL e să destabilizeze Alianţa USR-PLUS

Vlad Voiculescu a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL a reuşit să destabilizeze Alianţa USR-PLUS, după ce liberalii au anunţat susţinerea la Primăria Capitalei a lui Nicuşor Dan. „E păcat că avem un candidat ales pe uşa din dos”, a spus Voiculescu.

„Ce a reuşit PNL cu mişcarea de ieri (joi-n.r.) a fost să destabilizeze Alianţa USR-PLUS”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă în care a anunţat că „nu se pune în calea” unui candidat care strânge susţinerea forţelor de opoziţie.

„Atât timp cât candidatul desemnat este un om onest, şi nu avem în momentul ăsta semnale că domnul Nicuşor Dan nu ar fi fost onest, care să fi adunat partidele care sunt acum în opoziţie şi avem siguranţa că va câştiga, atât timp cât aceste trei condiţii sunt îndeplinite, eu nu mă voi pune în cale”, a declarat Voiculescu.

Acesta susţine însă că e păcat că acest candidat a fost ales „în spatele uşilor închise”.

„Cred că e păcat că avem un candidat susţinut de mai multe partide care a fost ales pe din dos, în spatele uşilor închise, mai degrabă după interesele unui şef de partid sau ale altuia, mai degrabă decât în interesul bucureştenilor”, a mai spus Voiculescu.

El a precizat că aşteaptă să vadă care este subtanţa înţelegerii: „Aştept să văd care este substanţa acestei înţelegeri. Înţeleg că există o înţelegere între Nicuşor Dan şi PNL, aştept să văd în ce constă aceasta, aştept să văd ce a fost promis, şi aştept să văd asta în zilele următoare, atunci când o să vedem cum vor arăta echipele pentru Bucureşti, pentru Consiliul general, pentru sectoare şi apoi o să vedem cu toţii în ce constă înţelegerea”.

Vlad Voiculescu a criticat realizările de până acum ale PNL şi a spus că dacă măsurile acestea ar fi fost luate de PSD „eram cu toţi în stradă”.

„Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura ca independent, ştim de ani de zile că asta îşi doreşte, a fost practic într-o campanie electorală continuă, şi-a dorit foarte tare această funcţie. PNL a făcut această mişcare, poate inteligentă pe termen scurt, pe termen lung, dar întotdeauna trebuie să te uiţi la motive. Acestea sunt foarte clare. Le putem cita pe cele care sună bine pentru PNL şi anume maturitatea politică, a venit lângă cealaltă parte a opoziţiei. Putem să ne uităm cum a performat PNL în ultima perioadă: putem să vedem că nu există alegeri în două tururi, putem să vedem că nu există alegeri anticipate, că problemele din justiţie au fost rezolvate aşa cum au considerat dânşii, probabil că dacă PSD ar fi luat măsurile pe care le-a luat PNL în ultimele săptămâni eram cu toţii în stradă”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban a anunţat, joi, că PNL va susţine candidatura lui Nicuşor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alţi posibili candidaţi ai partidului nu ar avea garanţia că ar putea câştiga în bătălia cu PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici