Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei, acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan: Nici nu răspunde la telefon

  • Vlad Voiculescu anunţă, luni, că a decis să renunţe la funcţia de viceprimar al Capitalei, pe care a aşteptat-o 86 de zile, pentru a accepta-o pe cea de ministru al Sănătăţii, acuzând că primarul general nici măcar nu îi răspunde la telefon.
  • Liderul PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu spune că a aşteptat 86 de zile să fie desemnat viceprimar al Capitalei, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, „nu din vina mea sau a USR PLUS”, aşa că luni a decis să renunţe pentru a accepta nominalizarea ca ministru al Sănătăţii în noul Guvern al României.
37974 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei, acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan: Nici nu răspunde la telefon

Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar al Capitalei, acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan: Nici nu răspunde la telefon

„Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în faţa dumneavoastră - a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat - cu un bilanţ, alături de primarul independent susţinut de USR PLUS şi de PNL, şi alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru Bucureşti şi pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, şi nu din vina mea sau a USR PLUS. Abia începând de azi (luni – n.r.) avem viceprimari aleşi. Am evitat să mă pronunţ public pe aspecte care ţineau de felul în care a funcţionat - sau mai degrabă nu a funcţionat - echipa votată de bucureşteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îţi răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur şi simplu stiluri şi abordări diferite - respect asta şi îi doresc Primarului General succes”, scrie, luni, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta afirmă că îi doreşte succes lui Nicuşor Dan, care „şi-a dorit asta cu orice preţ”, pentru că succesul actualei administraţii este esenţial pentru viitorul acestui oraş şi a milioane de oameni.

„Înţeleg deci, din nou, să fac pasul în spate şi sper din suflet ca lucrurile să se remedieze”, afirmă Voiculescu, dând de înţeles că Nicuşor Dan a fost cel care nu l-a dorit viceprimar.

Liderul PLUS Bucureşti a spus că a acceptat desemnarea de către USR PLUS pentru poziţia de ministru al Sănătăţii şi va merge în zilele următoare la audierile din Parlament convins că din poziţia de ministru al Sănătăţii poate servi interesul românilor în acest moment critic.

„Sper să am la Ministerul Sănătăţii timp să fac reformele şi proiectele de care avem cu toţii atât de mare nevoie”, mai scrie Voiesculescu.

Acesta explică deciziile din ultima perioadă, în care a renunţat, rând pe rând, la diferite funcţii şi candidaturi.

„Îmi place să cred că în toate deciziile luate în ultimii ani am urmărit binele public, chiar dacă asta a venit nu de puţine ori cu costuri personale asumate. Nu am candidat la alegerile europarlamentare pentru că anunţasem deja candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti. Nu am mai candidat pentru Primăria Generală la alegerile locale, considerând că este în interesul bucureştenilor ca eu să mă retrag pentru a susţine un candidat unic împotriva Gabrielei Firea şi PSD. Nu am candidat la alegerile parlamentare pentru că am crezut că putem face echipă pentru Bucureşti. Mă retrag acum, cu inima deloc împăcată (şi da, chiar înţeleg criticile pe tema asta), dar cu încrederea că energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitală, din poziţia de Ministru al Sănătăţii”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici