Voicu: Sunt nevinovat, nu am făcut nimic din ce îmi impută DNA pe baza unor simple supoziţii

Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că se consideră nevinovat în ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de DNA în solicitarea privind încuviinţarea arestării sale.

16 afișări
Imaginea articolului Voicu: Sunt nevinovat, nu am făcut nimic din ce îmi impută DNA pe baza unor simple supoziţii

Voicu: Sunt nevinovat, nu am făcut nimic din ce îmi impută DNA pe baza unor simple supoziţii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Sunt cu nimic vinovat. Nu am făcut nimic din ceea ce mi se impută. Nu pot să comentez mai mult pentru că, dacă aş comenta, ar însemna că sunt subiectiv, vorbind în apărarea mea", a afirmat senatorul PSD.

Voicu a declarat că motivele pentru care DNA a solicitat ministrului Justiţiei să ceară Parlamentului încuviinţarea pentru arestarea sa sunt bazate "pe simple supoziţii".

"Într-o ţară care este jefuită în lung şi în lat, dacă arestarea mea, care nu are nicio legătură cu economia sau cu bugetul sau cu criza cu care se confruntă ţara, este considerată o soluţie binevenită, eu nu am ce să fac decât să mă supun deciziei", a mai spus senatorul PSD.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu s-a consultat cu ceilalţi senatori din grupul PSD în ceea ce priveşte un eventual vot în plen asupra posibilei solicitări privind încuviinţarea arestării sale.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Solicitarea privind încuviinţarea arestării senatorului PSD Cătălin Voicu s-ar putea afla pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent al Senatului de săptămâna viitoare.

"Din câte ştiu eu, la Senat nu a ajuns nicio solicitare în acest sens (privind încuviinţarea arestării lui Cătălin Voicu - n.r.). Oricum, am discutat cu domnul secretar general şi ordinea de zi pentru şedinţa Biroului Permanent de astăzi (marţi - n.r.) este închisă", a declarat chestorul Senatului Ioan Chelaru, pentru MEDIAFAX. El a adăugat că o eventuală solicitare în acest sens poate fi dezbătută în următoarea şedinţă a Biroului Permanent, care va avea loc marţea viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici