Voiculescu: Băsescu e primul care a încercat să articuleze o "coaliţie Grivco" în România

Traian Băsescu este primul politician care a încercat să articuleze discret o "coaliţie Grivco" în România, susţine liderul conservator Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal, susţinând că şeful statului minte atunci când spune că vizitele lui la Grivco din 2004 au fost transparente.

114 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: Băsescu e primul care a încercat să articuleze o "coaliţie Grivco" în România

Voiculescu: Băsescu e primul care a încercat să articuleze o "coaliţie Grivco" în România (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto/Publimedia)

"Preşedintele Băsescu spunea ieri (joi - n.r.) că a venit «cu căciula în mână» la «mogulul» Voiculescu. «Ca să găsesc câteva voturi pentru a avea majoritate în Parlament». Confirm. Traian Băsescu a venit cu căciula în mână şi m-a rugat să dăm ţării o majoritate parlamentară. Până aici lucrurile sunt corecte", scrie Voiculescu, pe blog.

El susţine însă că preşedintele minte atunci când spune că vizitele lui la Grivco, din 2004, au fost transparente.

"Unde minte Traian Băsescu? Minte atunci când spune că vizitele lui la Grivco din 8 iunie 2004 (ora 19), 9 iunie 2004 (ora 18) şi 21 iunie 2004 (ora 9.30) au fost transparente. Fals! Au fost vizite private, fără presă la poartă, solicitate de domnii Traian Băsescu şi Theodor Stolojan", menţionează Voiculescu.

Potrivit preşedintelui fondator al PC, în cursul acestor vizite, Băsescu "a vrut să discute în mod - vai! - netransparent o nouă coaliţie politică, capabilă să genereze o platformă de guvernare".

"Toate aceste lucruri s-au discutat, la solicitarea lui Traian Băsescu, la Grivco, fără ca actualul presedinte să anunţe opinia publică. Traian Băsescu este primul politician care a încercat să articuleze discret o «coaliţie Grivco» în România. Iar formula a fost inventată de domnia sa, probabil, din propriile amintiri. Confirmaţi, domnule Băsescu? Confirmaţi, domnule Stolojan? Aţi informat opinia publică - aşa cum le pretindeţi altora - despre aceste întâlniri?", continuă Voiculescu.

Liderul conservator mai notează, pe blog, că locul de întâlnire a unor oameni politici este irelevant, fiind expresia unei "banale libertăţi de mişcare".

"Când însă îţi acuzi adversarii pentru un lucru pe care l-ai făcut identic chiar tu, atunci ai o problemă", conchide el.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, după adoptarea moţiunii de cenzură, că la sediul firmei controlate de Dan Voiculescu s-ar fi decis demiterea Cabinetului Boc. De asemenea, el a declarat recent că la Grivco s-a discutat strategia politică a noii alianţe, structura guvernului şi numele prim-ministrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici