Voiculescu, eliberat din funcţie. Decret publicat în Monitorul Oficial. Niciun nume avansat ca interimar la Ministerul Sănătăţii

  • Decretul privind revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu apare în Monitorul Oficial al României ca decret unic.
  • Decretul a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis.
  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că miercuri i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.
  • Ministerul Sănătăţii nu are acum o conducere interimară, după ce Dan Barna a refuzat desemnarea de către premierul Cîţu
  • USR PLUS a retras susţinerea politică pentru premierul Cîţu
1188 afișări
Imaginea articolului Voiculescu, eliberat din funcţie. Decret publicat în Monitorul Oficial. Niciun nume avansat ca interimar la Ministerul Sănătăţii

Decretul privind revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul privind revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu apare în Monitorul Oficial al României ca decret unic, semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (2), ale art. 100 alin. (1) şi ale art. 106 din Constituţia României, republicată, precum şi ale art. 42 litera a) şi art 43 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere propunerea prim-ministrului, preşedintele României decretează: articol unic – Se revocă din funcţia de membru al Guvernului domnul Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, scrie în Monitorul Oficial al României.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că miercuri i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS, reunite, au decis în şedinţa de urgenţă de miercuri, că demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi imatură a premierului Florin Cîţu care pune sub semnul întrebării „capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliţie funcţional”.

”De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România şi până azi aşa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru”, transmite USR PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici