Voiculescu, sabotat de Arafat, în privinţa ordinului de carantinare emis? Fostul ministru al Sănătăţii spune că a fost un pretext, „nu producea efecte”

  • Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că cel care trebuia să îl anunţe pe Florin Cîţu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat.
  • Voiculescu afirmă că ordinul a fost doar un pretext pentru demitere, pentru că, în realitate, nu producea efecte.
  • Fostul ministru a declarat că nu a avut o discuţie cu Florin Cîţu pentru că premierul nu a răspuns la telefon: „A fost şocant”.
1349 afișări
Imaginea articolului Voiculescu, sabotat de Arafat, în privinţa ordinului de carantinare emis? Fostul ministru al Sănătăţii spune că a fost un pretext, „nu producea efecte”

Voiculescu, sabotat de Arafat, în privinţa ordinului de carantinare? Fostul ministru al Sănătăţii: Cîţu nu e premierul de care România are nevoie

Întrebat dacă a fost sabotat de dr. Raed Arafat, fostul ministru Vlad Voiculescu a spus că nu a simţit acest lucru. Voiculescu a precizat că a lucrat foarte bine cu Raed Arafat şi că nu au avut disensiuni de când se cunosc, din 2015.

El spune, însă, că nu crede că dr. Andreea Moldovan şi cu el au fost demişi din cauza ordinului cu noi criterii de carantinare emis marţi noaptea.

„Referitor la cine trebuia să informeze premierul, există un comitet tehnico-ştiinţific care este condus, are un preşedinte. Şi acest preşedinte este dr. Raed Arafat. (..) Acesta este parcursul: dr. Raed Arafat, MAI, structura unde este sediul materiei. MAI carantinează localităţi, nu Ministerul Sănătăţii. Da, dacă ar fi trebuit să îl informeze cineva, probabil că ar fi fost (Raed Arafat – n.r.)”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta precizează că dacă ar fi fost o problemă cu ordinul semnat de dr. Andreea Moldovan, aceasta putea fi rezolvată, pentru că putea fi revocat. În realitate, spune Voiculescu, ordinul nu producea efecte.

„Lucrurile acestea, într-o echipă, se rezolvă în circa 15 minute. Ordinul putea fi abrogat. Ordinul oricum nu era aplicabil până nu exista o metodologie a INSP. Ordinul nu îşi producea efecte imediat şi ordinul nu carantinează localităţi. Ordinul stabileşte nişte date pe baza cărora pot fi luate decizii care se iau la nivel politic”, mai spune Voiculescu.

Fostul ministru a declarat că nu a avut o discuţie cu premierul Florin Cîţu despre ordinul care a dus la demiterea sa şi a secretarului de stat Andreea Moldovan, pentru că primul ministru nu a răspuns la telefon: „A fost şocant”.

Întrebat dacă USR PLUS ar trebui să iasă de la guvernare, Voiculescu a spus că această decizie trebuie să o ia Alianţa, însă, din punctul său de vedere, „Florin Cîţu nu este premierul de care România are nevoie în momentul acesta şi asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă maturitate politică, dar şi felul în care dumnealui înţelege să ia decizii care să pună în pericol însăşi guvernarea”.

Întrebat, în continuare, dacă şi-a încheiat cariera politică, Voiculescu a spus că e o chestiune asupra căreia el este cel care trebuie să decidă.

Despre modul în care a fost înlăturat de la conducerea Ministerului Sănătăţii, Vlad Voiculescu a spus că „nu au fost momente uşoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici