Voiculescu susţine că SPP îl monitorizează clandestin

Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu a trimis o scrisoare conducerii Senatului în care îl acuză pe directorul SPP, Lucian Pahonţu, că a dispus să fie monitorizat, susţinând că până la acţiuni agresive nu este decât o graniţă fină.

23 afișări
Imaginea articolului Voiculescu susţine că SPP îl monitorizează clandestin

Voiculescu susţine că SPP îl monitorizează clandestin (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Supun atenţiei Biroului Permanent al Senatului o potenţială încălcare a echilibrului instituţional din statul român, concretizată prin monitorizarea clandestină exercitată de către angajaţii serviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului. Am fost informat de către un lucrător al SPP, a cărui identitate nu o pot dezvălui din raţiuni ce ţin de siguranţa sa şi a familiei sale, că ar exista o dispoziţie a directorului SPP privind monitorizarea acţiunilor mele interne şi externe", se arată în scrisoarea semnată de Dan Voiculescu.

El a adăugat că agenda sa zilnică nu este confidenţială, putând fi cunoscută de orice persoană, inclusiv de către directorul SPP.

"Însă, din momentul în care se iniţiază o monitorizare sistematică asupra unui cetăţean care, întâmplător, este şi parlamentar şi membru al opoziţiei, se creează premisele unui abuz instituţional grav", se mai arată în scrisoarea lui Dan Voiculescu.

Vicepreşedintele Senatului are "convingerea" că nu este singurul membru al opoziţiei care "se bucură de atenţia specială" a serviciilor secrete.

"Iar între monitorizare şi acţiuni agresive (înscenări, flagranturi, droguri amplasate în buzunarul, maşina, casa, avionul, habitatul unui cetăţean sau orice alt «accident» bine pregătit) este o graniţă foarte fină pe care un funcţionar bine motivat o poate trece atunci când primeşte comanda potrivită", se mai arată în scrisoare.

Dan Voiculescu a cerut conducerii Senatului iniţierea unui dialog instituţional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura că "îşi înţeleg şi respectă responsabilităţile legale".

Scrisoarea este înregistrată la cabinetul preşedintelui Senatului pe data de 14 septembrie, iar la secretariatul Biroului Permanent pe data de 16 septembrie şi urmează să fie discutată marţi de către membrii conducerii Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici