Voinescu a cerut, la întâlnirea cu Boc de la Parlament, demisia Guvernului

Deputatul PDL Sever Voinescu a cerut, miercuri seară, la întâlnirea grupurilor parlamentare cu premierul Emil Boc, demisia Guvernului, pledând pentru un Executiv nou, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

26 afișări
Imaginea articolului Voinescu a cerut, la întâlnirea cu Boc de la Parlament, demisia Guvernului

Voinescu a cerut, la întâlnirea cu Boc de la Parlament, demisia Guvernului (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit aceloraşi surse, Sever Voinescu şi-a încheiat discursul cerând: "Guvern nou! Cu oameni noi!".

Sursele citate au adăugat că în timpul dezbaterilor, în care parlamentarii îşi spuneau punctele de vedere, au existat şi propuneri ale democrat liberalilor legate de verificarea majorităţii parlamentare, unii dintre PDL-işti apreciind că acest lucru s-ar putea face dacă Guvernul ar veni în Parlament pentru o asumare a răspunderii într-un domeniu.

La un moment dat, Voinescu a ieşit de la şedinţa parlamentarilor PDL, după care a revenit. El a refuzat să confirme sau să infirme faptul că a cerut demisia Guvernului. "Ce e în partid, discutăm în partid", a precizat pentru MEDIAFAX, Sever Voinescu.

Grupurile parlamentare PDL din Camera Deputaţilor şi Senat s-au reunit la ora 19.00, premierul Emil Boc prezentând parlamentarilor democraţi liberali o analiză a situaţiei economice a ţării. După această prezentare, parlamentarii au luat cuvântul pentru a-şi spune punctul de vedere.

"E un fel de terapie de grup. E o mare plictiseală", spunea deputatul PDL Mihail Boldea pe holurile Parlamentului.

După două ore de dezbateri, foarte mulţi dintre parlamentari se aflau pe holuri, pentru a discuta la o ţigară.

Reuniunea democrat liberalilor la care participă şi Emil Boc continuă şi la această oră.

Voinescu a declarat duminică pentru MEDIAFAX că de trei luni susţine că remanierea este imperios necesară, arătând că Executivul actual are un "deficit de încredere publică major" şi că nu e momentul să fie lăudaţi oameni din Guvern, deşi unii dintre ei şi-au făcut datoria.

"De trei luni am spus că remanierea este necesară, pentru că în vremuri de criză măsurile nu pot fi duse la bun sfârşit decât pe baza încrederii populaţiei. Când oamenii îţi spun că trebuie să schimbi Guvernul, că nu au încredere în Guvern, e limpede că trebuie să schimbi, fie că-ţi place sau nu", a precizat Sever Voinescu.

Voinescu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că ministrul Sănătăţii Cseke Attila "ar fi putut face mai mult decât a făcut în tot mandatul", răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţia liderului UDMR Marko Bela potrivit căreia miniştrii Uniunii au avut o activitate bună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici