Voinescu: Antonescu, orice ar face, nu poate ieşi din rolul de candidat secund al lui Iliescu

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Traian Băsescu, Sever Voinescu, afirmă că declaraţiile lui Crin Antonescu dovedesc că acesta nu mai poate ieşi din rolul de candidat secund al lui Iliescu şi susţine că liderul PNL datorează mandatul de senator lui Viorel Hrebenciuc, un vechi prieten politic.

15 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Antonescu, orice ar face, nu poate ieşi din rolul de candidat secund al lui Iliescu

Voinescu: Antonescu, orice ar face, nu poate ieşi din rolul de candidat secund al lui Iliescu (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

"Înţelegem neliniştea domnului Antonescu după ce preferatul său pentru funcţia de premier, dl Dinu Patriciu, a anunţat că cedează bucuros această poziţie lui Mircea Geoană. Înţelegem că domnului Antonescu îi este ruşine ziua, în campanie, de alianţele şi prieteniile aranjate noaptea la Grivco, înaintea campaniei electorale. Înţelegem de asemenea şi panica în care se află Antonescu la aflarea veştii că patronul său, dl Dinu Patriciu, s-a reîntors la dragostea sa mai veche, din 2004, pentru Mircea Geoană. Dar considerăm că este firesc şi onest să nu încerce să pară acum, în campania electorală, altceva decât este", a declarat Voinescu, duminică, la sediul de campanie.

El a precizat că declaraţia de duminică a lui Crin Antonescu, de la Constanţa, prin care se detaşează total de afirmaţiile lui Dinu Patriciu, potrivit cărora Mircea Geoană are un spirit liberal şi ar fi potrivit ca prim-ministru, Antonescu reafirmându-şi opţiunea pentru Klaus Iohannis în postul de premier, dovedesc "adevărul trist şi dezonorant pentru domnia sa că, orice ar face, nu mai poate ieşi din rolul de candidat secund al domnului Iliescu".

Voinescu l-a acuzat pe Crin Antonescu de faptul că, la doar două zile de campanie electorală, "a ales calea dezinformării şi ascunderii adevărului" şi că, aflat la Constanţa, a încercat să se lepede de alianţa sa cu Ion Iliescu, Mircea Geoană şi Dinu Patriciu.

"Vă reamintim că domnul Crin Antonescu este astăzi senator ca urmare a unei legi negociate de domnii Viorel Hrebenciuc şi Bogdan Olteanu prin care principiul votului uninaminal a fost alterat", a spus purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, amintind că liberalul a intrat în Parlament deşi a obţinut doar 29,74% din voturi şi s-a clasat pe locul 2 în colegiul în care a candidat, apreciind că "liderul PNL îi datorează lui Hrebenciuc funcţia de senator".

"Cum vrea cineva care a pierdut colegiul în care a candidat acum un an să câştige România, rămâne un mister", a adăugat Sever Voinescu.

El a mai afirmat că "prietenia politică" a lui Crin Antonescu cu lideri PSD precum Ion Iliescu, Mircea Geoană sau Hrebenciuc este "veche".

"Când a luptat din răsputeri pentru distrugerea Alianţei D.A a făcut exact jocul acestor domni. La fel în cazul suspendării preşedintelui Băsescu, acţiune politică la care a participat cu sârg. De altfel, şi astăzi Antonescu pare că joacă un rol pe care nu îl înţeleg prea bine, încercând să pară un personaj principal în scenariul scris de domnii Iliescu, Hrebenciu şi Patriciu, care, însă, i-au rezervat doar un rol secundar", a mai spus Sever Voinescu.

Voinescu a mai spus că liderul PNL a participat "la ceas de taină", la constituirea "grupului politic Grivco", o coaliţie care refuză, acum, să trateze cu responsabilitate alcătuirea unui nou Guvern".

Sever Voinescu a amintit şi o declaraţie pe care Crin Antonescu a făcut-o în luna martie, cu referire la Ion Iliescu.

"Pot să apreciez, ceea ce nu pot aprecia la alţii, la alţi oameni politici din România, faptul că de la Ion Iliescu din 90 la Ion Iliescu din 96, la Ion Iliescu din 2000, din 2008, e o evoluţie pe care n-ai cum să n-o remarci şi n-ai cum să n-o respecţi", ar fi spus Antonescu, potrivit lui Voinescu.

Sever Voinescu a arătat că, în acelaşi context, "Iliescu însuşi l-a mângâiat pe creştet pe Antonescu, spunând că şi-l doreşte în PSD pentru că îl simte ca pe un adevărat social-democrat".

Voinescu a declarat că viziunea pe care Traian Băsescu o propune României şi pe care a făcut-o deja publică se referă la o societate construită pe baza valorilor libertăţii şi responsabilităţii, exigenţe cărora clasa politică trebuie să se conformeze în primul rând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici