Voinescu, despre şedinţa CNC: Un fleac, ne-au ciuruit. Dacă închideam ochii, credeam că vorbeşte Ponta

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, marţi seară, la TVR 1, că ceea ce i s-a întâmplat la şedinţa CNC grupului din care face parte împreună cu Monica Macovei şi Cristian Preda se poate traduce prin nişte vorbe celebre deja în politică: "Un fleac, ne-au ciuruit".

30 afișări
Imaginea articolului Voinescu, despre şedinţa CNC: Un fleac, ne-au ciuruit. Dacă închideam ochii, credeam că vorbeşte Ponta

Voinescu, despre şedinţa CNC: Un fleac, ne-au ciuruit. Dacă închideam ochii, credeam că vorbeşte Ponta (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Din punctul nostru de vedere, al grupului din care fac şi eu parte, ceea ce s-a întâmplat la CNC-ul de sâmbătă se poate traduce foarte simplu, citând nişte vorbe deja celebre în politică: Un fleac, ne-au ciuruit. Mai invoc un citat cunoscut. La un moment dat, Winston Churchill spunea că în politică e ca în război, singura diferenţă e că în război mori o singură dată, în vreme ce în politică mori de mai multe ori. Şi în general în politică aşa e - eşti învins, revii, iar eşti învins. Viaţa politică e un amestec de înfrângeri şi de victorii, până la urmă", a declarat Sever Voinescu la postul public de televiziune.

Întrebat dacă l-a surprins agresivitatea unor colegi, el a răspuns că ceea ce l-a surprins neplăcut a fost să constate că în duelul retoric între părţi au fost în mod evident folosite de către anumiţi colegi idei, teze, informaţii pe care le vehiculează opoziţia.

"Şi m-a mirat să constat că exită o unitate în cuget şi simţiri, sau măcar în viziunea în legătură cu noi şi cu demersul nostru, între unii colegi de-ai mei de partid şi oameni precum Victor Ponta, de pildă, şi asta doare. De fapt, asta doare cel mai mult, nu atât disputa, nu atât argumentele, chiar nu atât atacurile la persoană. Noi, în general, în dialogul politic - şi PDL nu face excepţie - uităm foarte rapid ideile şi trecem direct la persoane şi purtătorul de idei devine actorul principal, când în mod normal proiectul ar trebui să fie ceea ce se dezbate. Nici asta nu mă deranjează, suntem obişnuiţi. Dar să constat că într-o şedinţă PDL dacă închid ochii şi nu văd persoana care vorbeşte, aud doar vorbele, nu m-ar suprinde când deschid ochii să văd că e Victor Ponta, asta doare", a declarat deputatul.

Voinescu a spus, însă, că el, Macovei şi Preda se gândesc în continuare foarte serios la depunerea unei moţiuni la Convenţia Naţională din mai.

"Suntem într-un moment în care evaluăm până la urmă ce este mai bine pentru PDL. Pentru că, deşi există mulţi colegi sau mulţi oameni din opoziţie care critică gestul nostru, ca şi cum ar fi fost făcut în interes personal sau în interesul unei imagini personale, eu vă spun că lucrurile nu stau deloc aşa şi noi chiar credem că ceea ce am făcut era menit să aducă un bine, un plus PDL şi chiar şi acum când ne gândim la moţiune ne gândim foarte serios să facem în interiorul partidului o acţiune perfect regulamentară, perfect statutară, care să aducă un plus PDL. Asta este ceea ce ne dorim cu toţii şi ne dorim şi noi trei", a susţinut Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici